Birlik hizmet binası önünde yapılan aşure ikramına KESOB Başkanı Selahaddin Pekoğlu, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte topluca yapılan duanın ardından aşure kazanlarının kapakları açıldı. Tarihin aşure gününe denk gelen dönemlerinde yaşanan olayların, bu günü diğer zaman dilimlerinden farklı kıldığına dikkat çeken Başkan Pekoğlu, ‘’Aşure günü; Hz. Adem’in tövbesinin kabul edildiği, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkarıldığı, Hz. Musa ve İsa’nın doğduğu, Hz. Süleyman’a mülkün verildiği, Hz. Davud’un tövbesinin kabul edildiği ve Hz Hüseyin’in şehit edildiği önemli bir gündür. Bu yönleriyle Aşure günü, insanlığın kaderinin etkilediği ve gerçekleşen olaylar vesilesi ile de dönemleri şekillendirmiştir’’ dedi.

Böyle önemli günlerin ortak değerlere sahip olan toplumlarda sosyal ve kültürel hayatı canlı tutan başlıca unsurlar olduğunu belirten Başkan Pekoğlu konuyla ilgili açıklamasında;

‘’Müslüman Türklerin halk geleneklerinde önemli bir yeri olan aşura, bizim bugün ikram ettiğimiz tatlıya da ad olmuştur. Anadolu’da geçmiş yıllardan itibaren esnaf teşkilatlarınca hazırlanan aşureler sebilciler tarafından düzenlenen merasimlerle dağıtılırdı. Esnaf odalarımız tarafından düzenlenen bu etkinlik; hem yüzlerce yıllık kültürel mirası canlı tutmaya, hem de birlik ve beraberlik içinde bu bahsettiğimiz olayların hatırlanmasına vesile olacaktır. Öte yandan aşurenin bereket, sevgi ve dayanışma gibi mecazi anlamları da günümüzde her zamankinden fazla önem taşımaktadır. Milletçe asırlardır sürdürdüğümüz bu gelenekle, farklılıklarımızın aynı aşure gibi ortak bir tada katkı sağladığını bir kez daha hatırlıyoruz. Birlik, dayanışma ve paylaşma duygularımızı aşure vesilesi ile daha da pekiştiriyoruz. Bu vesileyle etkinliğimize katılan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun’’ ifadelerine yer verdi.