Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, 2016 yılının ikinci yarısında ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynandığını, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra şimdi de ülkemizi ekonomik kaosa sürüklemek isteyenlerin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti her alanda devamlı gelişerek kalkınmasını hızlandırmakta, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır. Bunu çekemeyen iç ve dış güçler, özellikle de dış şer odakları içimizdeki piyonları vasıtasıyla yıllarca sinsice sürdürülen ülkemizi ele geçirme, parçalama ve bölme planlarını 15 Temmuz 2016 tarihinde uygulamaya koymaya kalkmışlar fakat yüce Türk Milletinin sağdayusu ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne olan inancıyla “Ezan Dinmez, Bayrak İnmez” nidasıyla, “Başka Türkiye Yok” inancıyla da var gücüyle maddi ve manevi değerlerini ortaya koyarak ülkesine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam etmektedir.

Ülkemizi bölmeye gücü yetmeyen dış mihraklar, istediğini yapamayınca bu defa ülkemizi ekonomik yönden zor durumda bırakmak için, Türk düşmanı bütün ülkeler birleşerek, ülkemiz üzerindeki sinsi emellerini uygulamaya koymaya karar vermişler, iktisadi yönden ülkemizi zor durumda bırakarak diz çöktürmek istemişlerdir. Ancak 15 Temmuzda kahramanlık destanı yazan bu yüce milletin, ülkesine bir kez daha sahip çıkacağını unutmuşlardı.

Alın dolarınızı, euronuzu başınıza çalın. Bizim önceliğimiz Türk Lirasıdır. O nedenle, halkımızı ve esnafımızı ellerinde mevcut olan dövizlerini Türk Lirasına çevirmeye veya Altına yatırmaya davet ediyorum. Bu milli bir görevdir. Gelin Türkiye ve Türk düşmanlarını bir kez daha mahçup edelim, ülkemize, ekonomimize ve Türk Liramıza sahip çıkalım.”