Karaman Belediyesi Mikro Kredi yolu ile yaklaşık altı yüz hanıma mali açıdan destek olmaya devam ediyor. Mikro Kredi desteği alarak faaliyetlerine devam eden konfeksiyonu ziyaret eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: " Belediye olarak Mikro Kredi projemiz ile kendi işinin patronu olmak isteyen hanımlara destek olmaya devam ediyoruz. Bu imkân sayesinde hanımlar, gerek evlerinde gerekse işyeri açmak sureti ile kendi ekonomilerine buna bağlı olarak ülkemiz ekonomisine de katkı sağlıyorlar" dedi.

Başkan Çalışkan; "Sürekli Yenilikçi Olmak Gerekli"

"Dükkân açmakla, işletme kurmakla iş bitmiyor, ekonomik gelişmeleri ve yenilikleri de iyi takip etmek gerekli" diyen Başkan Çalışkan: " Görüyoruz ki, Karaman'da faaliyet gösteren birçok esnafımız ve işletmecilerimiz dükkânlarını ilk nasıl açtılarsa o şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Örneğin ayakkabıcılar çarşısındaki bir ayakkabı dükkânı yirmi sene, otuz sene önce dükkânını nasıl kurduysa aynen devam ediyor. Tabi ki de geleneksel esnaflık bilincine bağlı kalmak gerekir. Fakat diğer yandan da ülkedeki, yereldeki ekonomik gelişmeler başta olmak üzere, diğer bütün gelişmeleri yakından takip ederek kendilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum" dedi. 

"Bir Şehrin Esnafı O Şehrin Aynasıdır"

Konuşmasına devam eden Başkan Çalışkan:  "Tüm bunların yanı sıra, işletmecilerimiz işletmecilik bilincini sağlam temeller üzerine kurmalı. Gelen müşterileri memnun edebilmek çok önemli. Diğer önemli bir husus ise; esnaflarımız, işletmecilerimiz, özellikle dışarıdan gelen müşteriler konusunda hassas davranmalı, misafirperver olmalı, güler yüzlü davranmalılar. Çünkü bir şehrin esnafı bir nevi o şehrin aynasıdır" dedi.