Okullar için kıymeti bilinmese de hayati bir önem taşıyan ve okul ile aile arasındaki bağı kuran Okul Aile Birliklerinin öğrencilere daha güzel bir gelecek ve kaliteli bir eğitim sunabilmeleri için düzenlenen ÖNDER İnkişaf Eğitimleri, Şehit Muhammet Yalçın Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Eğitime, Karaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, ÖNDER Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Mehdi Barçın, ÖNDER Okul Aile Birliği Eğitim Koordinatörü Ahmet Babacan, ÖNDER Teşkilatlanma Sorumlusu Murat Kaptanoğlu, Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Karaman ÖNDER İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu, üyeleri, imam hatip okul müdürleri, okul aile birlikleri başkanları ve öğretmenler katıldı.

Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde bulunan okulların okul yöneticilerine eğitimlerde bulunan ÖNDER Okul Aile Birliği Komisyonu, İmam Hatip öğrencilerinin ve okullarda verilen eğitimlerin toplumda oluşan beklentileri karşılaması, sürekli gelişmesi, ilişki biçimleri, eğitimdeki tüm paydaşların katılımıyla meselelere çözüm önerilerinin oluşturulması ve geliştirilmesi konularını vurguladı.

Şehit Muhammet Yalçın Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde ÖNDER Teşkilatlanma Sorumlusu Murat Kaptanoğlu, ÖNDER OAB teşkilatlanma yapısı, çalışmaları, sorumluların yapması gereken çalışmalar, rehber tanıtımı ve aylık faaliyet tanıtımı sunumu yaptı.

Daha sonra ÖNDER Okul Aile Birliği Eğitim Koordinatörü Ahmet Babacan da, 'Kalitenin artırılması', 'Çalışmalarda daha iyi verim alınması', 'Kalite yönetim sistemleri', 'Eğitim sorunları ve çözümleri', 'Mevcut durum analizi', 'Ölçme ve geliştirme' gibi konularda bilgilendirici sunumlar yaptı.

Eğitimle ilgili gazetecilere açıklama yapan ÖNDER Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Mehdi Barçın, “Eğitimde kalite başlığı adı altında inkişaf eğitim süreçlerini okul aile birlikleri ve okul yöneticileri ile eğitimde kalite nasıl olmalı konusunu farklı bir bakışla, sade ve basit düşünerek, eğitimde sadece düşüncenin ve sadece eğiticinin olması ile birlikte gerçekleşecek bir eylem olduğunu anlatarak eğitim seviyesini biraz daha yukarıya çıkarmak için çabalıyoruz.” dedi.

“KARAMAN’IN RESMİNİ ÇEKTİK”

Barçın, imam hatip velilerine bir anket düzenlediklerini, bu anket ile Karaman’ın resmini çektiklerini söyleyerek, şunları ifade etti;

“Yaptığımız her çalışmanın verilere dayanması, verilerin de elbette anketler üzerinde olması. Saha çalışmaları çok önemli. Bu anketlerle Karaman’daki özellikle imam hatip velilerinin eğitime bakışı, yaklaşımı ve bu eğitime katkıları nasıl değerlendirmeliyiz sorusunun cevabını bu anketler üzerinden aldık. Yapılan anketin değerlendirmesini Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Bey tarafından yapılacak. Karaman’ın resmini çekerek açıklamalı bir değerlendirme yapacağız. İnşallah amacımıza ulaşırız diye de ümit ediyoruz.”