Evim Mağdurları Platformu haklarını aramak için 81 ilde olmak üzere basın açıklaması yaptılar. Burada basın mensuplarına bilgiler veren Evim Mağdurları Platformu Karaman İl Temsilcisi Bilal Özcan, Türkiye genelinde 54 bin ilimizde ise bin 500 kişinin üzerinde vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Evim Mağdurları Platformu Karaman İl Temsilciliği, tarafından yapılan basın açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bankacılık Denetleme Kurulunun geçtiğimiz Temmuz ayında kapattığı, 21 tane evim şirketlerine, emeğini, hayallerini, alın terini, fedakârlığını ve bütün birikimlerini veren ve bilhassa mağdur değilken, mağdur duruma düşürülen 54 bin kardeşimizin hakkını duyurmak için, bu basın açıklamasını yapmak durumundayız.

Neredeyse 30 yıldan beri var olan bu sistem büyümüş, 35 firmaya ulaşmıştır. Açılış için izinler alıp, vergisini veren, her ilde şubeler açan bu şirketler, televizyonda reklam verip şehirlerin her yanına afişler astırırken, denetleme yapmayan Ticaret Bakanlığı yüzünden, yaptıkları kuralar çekilişler için izin almamasına rağmen yaptırım uygulamayan milli piyango idaresi yüzünden, Nisan ayında 6 ay intibak süresi verip daha üçüncü ayında alel acele sonunu düşünmeden tasfiye eden BDDK ve devrettiği TMSF’nin 6 aydır bir iş yapmaması yüzünden, 54 bin aile mağdur olmuştur.

BDDK’nın almış olduğu bu tasfiye kararı, vatandaşlarımızın, faizsiz sisteme olan güvenini kırıp, tekrar faiz lobisinin acımasız pençesine yol vermek içindir.54 bin vatandaşımızın bu mağduriyeti bizzat devletimizin kurumları tarafından oluşturulmuştur. Temmuz ayından bu yana, aramadığımız siyasi parti, aramadığımız milletvekili kalmamasına rağmen, yardım eli uzatan olmayıp, TMSF ile baş başa bırakıldık.

Hukuk yolunu kapatan ve aylardır çözüme yönelik hiç bir iş yapmayan TMSF yetkililerinin atadıkları tasfiye komisyonu, günlerini keyif içinde geçirirken 54 bin aileyi mağduriyete itmiştir.

BDDK ve TMSF, faiz lobisinin pençelerine kapılmayalım diyen vatandaşlarımızı Damla damla birikim yapan işçi kardeşlerimizi, ömrümün son yıllarını kendi evimde yaşayayım diyen emekli amcalarımızı, faiz haram deyip bankaya gitmeyen kardeşlerimizi, eşini kaybetmiş, çocuklarını hem okutmaya çalışan hem de başını sokacak bir yuvam olsun diyen hanım kardeşlerimizi, yıllardır kiralarda emeği boşa giden kardeşlerimizi, sıcacık bir yuvamız olsun diyen bütün kardeşlerimizi mağdur etti.

Şu anda TMSF'nin el koyduğu 54 bin kardeşimizin, eşleri ve çocukları ile birlikte 200 bini askın vatan evladının, emeklerini, hayallerini umutlarını ve alın terini biran evvel iade edilmesini istiyoruz. Evim Mağdurları Platformu olarak, umutları ellerinden alınmış 200 bini aşkın vatan evlatları  adına buradan sesleniyoruz. Bütün siyasi parti genel başkanlarına, bakanlar kuruluna, 85 milyon vatan evladının oylarıyla seçilip TBBM’ye gönderilen 600 milletvekiline sesleniyoruz.

Eeyy BDDK, Eeyy TMSF' Bizi görmezden ve duymazdan gelemesiniz Bu çağrıya kulak verin, 54 bin ailenin vebali üzerinizdedir, kendi aranızda kayıkçı kavgası yapmanız evim mağdurlarının problemlerini çözmediği gibi ülkemizin de hiç bir problemini çözmeyecektir. Buradan sizleri bu mağduriyeti çözmeye davet ediyoruz.

Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiden, hayalleri umutlarını, emekleri ve birikimleri ellerinden alınmış 200 bini aşkın vatan evladının alın terini TMSF'den alıp bizlere iade etmesini talep ediyoruz.”