Karaman'da yaşayan Ümit Şen, iki yıl önce Sümer Mahallesi 1333.sokak Mercan Siteleri A Bloktan ev aldı. 8 katlı evin 4.katına taşınan Şen ailesi iddiaya göre, bazı komşularıyla sorun yaşadı ve yaptıkları tartışma üzerine de birçok kez karakolluk oldular.

Komşular arasında devam eden tartışmaların üzerine Ümit Şen, evini satılığa çıkardı. “Davulcuya, Zurnacıya, Mülteciye, Çok Çocuklu Aileye Sahibinden Satılık Ev” şeklinde pankart yaptırarak evinin balkonuna asan Şen, sosyal medyada da yankı yaptı.

Karaman Gündem Gazetesi muhabirine yaşadıkları durumu aktaran Şen, “2 yıl oldu ben buraya taşınalı. Taşındıktan sonra komşum bizden ses geldiğini iddia ederek kapımıza geldi. Bende oğlumun biraz hareketli olduğunu bu konuda daha hassas davranacağımı söyledim. Ertesi gün daha sabahtan çıktı geldi. Hepimiz uyuyorken. 2 yıl süresince sürekli ses dinlediler. Gürültü ile sesi ayırt edemediler. Birçok defa karakolluk olduk.” dedi.

“ARTIK MİSAFİR GELMİYOR EVE”

Komşularının kendi evlerine gelip gideni takip ettiğini savunan Şen, şöyle devam etti;

“En son evimize misafir gelmişti. Daha önce de evimize misafir geldiği zamanda yine sürekli aşağıdan bizi tahrik ediyorlardı duvara vurup. Bir daha misafir gelmesin diyeydi her halde. Artık insanlar bize gelmemeye başladılar. En son pazar günü 2 arkadaşımız geldi. Daha sonra komşudan yine vurmaya başladılar. Polis çağırdık. Polis geldiği zaman dedi ki; "biz tavanda yürüyüp de mi gürültü yapacağız, yukarıda izbandut gibi iki tane adam var onlar yürüse ses bize gelir" dediler. Yani bizim gelenimizi gidenimizi takip ediyorlar. Bizden rahatsız oluyorlar herhalde.”

“ART NİYETİM YOK”

Pankartı asarken üzerinde yazan kişiler hakkında herhangi bir art niyeti olmadığını belirten Ümit Şen, şunları ifade etti;

“Biz iyi niyetimizin neticesinde barıştık, şikayetlerimizi geri aldık.  Ama baktık ki bize misafir geldiği zaman hala aşağıdan tahrik ediyorlar, bende böyle bir pankart yaparak bu olayı duyurmak istedim. Asla o yazıda davulcuya zurnacıya bir hakaret gibi algılanmasın. Biz geri planda kaldıkça, sesimizi kestikçe üzerimize geldiler. Bunlardan korkmayan çekinmeyen insanlar olsun. Çok çocuklu kişiler olsun diye hazırladım bu pankartı. Orada yazılı olan kişilere de bir art niyetim yok.”

KİMSEYLE ARASI YOKMUŞ

Site sakinleriyle yaptığımız görüşmede ise Şen ailesinin bazı komşularıyla arasının iyi olmadığı, sitenin adını kötülediği ve sorunların Şen ailesine ait olduğunu iddia ettiler.