Milli Eğitim Bakanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk’ün verdiği söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İnsanları tanımanın önemine değinerek sözlerine başlayan Öztürk, “Tanımadan tanışamazsınız. Tanıdığınız kadar sever, sevdiğiniz kadar emek verir, emek verdiğiniz kadar özgüvenli olur, özgüveniniz kadar da başarılı olursunuz.” dedi.

“Her şey bizimle başlar”

İnsanın kendi istemediği sürece kimsenin onu mutsuz edemeyeceğini ifade eden Öztürk, “Kalitenizi belirleyen pek çok bileşen vardır; olayları anlama ve yorumlama yeteneği, mantık örgüsü gibi, fakat en temel bileşen hayata bakış açınızdır. Hayatınızın sırrı ‘Her şey benimle başlar’ olmalı. Çünkü her şey önce sizin kararınızla başlar. Sen neye hazırsan hayat sana onu verir. Başarısızlık ve mutsuzluk kendimizin inşa ettiği bir şeydir. Hayata dair ilk adımı siz atıp ne kadar çok gayret edip emek verirseniz o kadar başarılı ve mutlu olursunuz. İç zenginliğinize, kalbinize ve ruhunuza yatırım yapın ve karşıdan beklemeden kendiniz harekete geçin.” şeklinde konuştu.

"Hayat asla vazgeçmeyenleri sever, vazgeçenleri ise kurban eder"

Öztürk, “Zihninizi nasıl kodlarsanız bedeniniz ona uyar. Uşak ruhlu köleler efendi olamaz, unutmayın. Ne olmak istediğinize siz karar verin ve bu yolda ilerlerken mazeret göstermeyin, şikâyet etmeyin ve tabii en önemlisi vazgeçmeyin. Her sorun bir kahraman üretir, sorumluluk alın ve sorunu halledin. Pozitif düşünmeye kendinizi alıştırın ve bardağın dolu tarafından bakmaya çalışın. Hayata olumlu bakan insanlar; daha başarılı, daha mutlu, iletişim becerisi yüksek, uzun ömürlü ve etrafı tarafından daha çok sevilen kişiler olurlar.” dedi.

İnsanda en önemli şeyin akıl, kalp ve ruh sağlığı olduğunu belirten Öztürk, “Arayışı bırakmayın ve yolunuza devam edin. Yeniden hayal kurun, hedef belirleyin, heyecanlanın, harekete geçin, hayatınıza hâkim olun ve sonuna kadar istikrarlı olun. Hayat asla vazgeçmeyenleri sever, vazgeçenleri ise kurban eder.” diyerek sözlerine son verdi.