Vali Hakkı Tekke Hatıra Ormanında gerçekleşen etkinliğe, Vali Vekili Sayın Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Topal, okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.  

Proje ile ilgili davetlilere bilgi veren Okul Müdürü Halil İbrahim Gürsoy, “Öğrencilerimizin kuşların yaşam tarzı ile ilgili bilgileri uygulamalı olarak öğrenmeleri, çevrelerinde farklı tipte yaşam alanları olduğunu keşfetmeleri ve öğrencilere küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için Kuş Yuvası Yapımı Projesini hayata geçirdik.  Kış ayları birçok kuşun ölmesine sebep oluyor. Yuvasız kuşlar soğuk havada, yemsiz kalabiliyor. Projemizle öğrencilerimizin yaptığı yuvalarla kuşların bir yuvası olacak. Bizim yaptığımız yuvalarla kuş ölümlerine engel olmuş oluyoruz” dedi.

Öğrencilere küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçlayan örnek projede öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte yapmış oldukları yuvaları ağaçlara astılar.

Bu anlamlı etkinlik günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.