İlimiz otogar civarında düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın açılışı ve bir dizi etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen Dr. Fatih Erbakan, park açılışının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Vali Süleyman Tapsız’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, “Türkçe’nin Başkenti Karaman’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Erbakan, ülkemizin görülmeye değer illeri arasında bulunan Karaman’ın sanayisi, ekonomisi, tarihi ve kültürel varlığıyla köklü geçmişi olan bir değer olduğunu söyledi.”

Erbakan, ziyarette Karaman Valiliği görevine yeni atanması nedeniyle Vali Tapsız’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Vali Süleyman Tapsız, konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Dr. Fatih Erbakan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. İlimize kazandırılan ve bugün itibariyle açılışı gerçekleştirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunan Vali Tapsız; “Ülkemizin yetiştirdiği önemli devlet adamlarımızdan ve eski başbakanlarımızdan olan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, verdiği hizmetlerle Türk halkının gönlünde unutulmayacak bir yer edindi. Türkiye’nin her yönden kalkınmasını ve dünya devletleri arasında söz sahibi bir ülke olabilmesi için milli ve manevi değerlerine sahip, yaşadığımız dünya ile bütünleşmiş, kendisini sürekli yenileyen, bilimsel ve teknik gelişmelere açık bir neslin yetişmesiyle mümkün olacağına inanan ve bunun için mücadele veren eski başbakanlarımızdan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a Allahtan rahmet diliyor, ülkemiz ve milletimiz adına kendisini minnet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Süleyman Tapsız, günün anısına Fatih Erbakan’a Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe fermanını hediye etti.