Coştu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Doğumdan ölüme, yaşamımızın her anında yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızdır. Kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz parçası, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin temel unsurudur. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır.
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınların her alanda ön planda olmasını öncelemiş ve bu yolda da gereken tüm adımları atmıştır. Adeta kadının ikinci plana atıldığı, göz ardı edildiği bir toplumdan artık kadının her alanda görev ve yetki aldığı bir topluma geçiş sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımızın eşi Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın gayretleri ile de devletimiz sadece Türkiye’nin kadınlarının değil bütün dünya kadınlarının sesi, nefesi ve yeşeren umudu olmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk Kadını büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de güçlü ve büyük Türkiye’ mizi hedeflerine taşıma yolunda toplumsal dayanışmanın mihenk taşı olacaktır.
Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensuplarıyız.
Kadim medeniyetimizin temelinde yer alan kadınlarımız bu topraklara can suyu vermiş her bir eserde ve sahibinde mutlaka Anadolu Kadınının imzası vardır. Öyle ki bizim kadınımız çalışkanlığı, fedakârlığı, mücadelesi ile yorulmadan, usanmadan nesiller yetiştirmiş, üretime, bilime, ticarete, eğitime hayat vermiştir. Geçmişinden aldığı gücün ışığında kadınlarımız bugün de aynı heyecan ve cesaret ile istikbalimizin güvencesidirler.
Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren, insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum."dedi.