Yazar Turgut Özakman’ın eseri olan ve Piri Reis Kültür merkezinde sergilenen tiyatro oyununa Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kabadayılık konusunun işlendiği dört oyunluk “Fehim Paşa Konağı” adlı oyun izleyiciler tarafından büyük ilgi ile takip edildi.

Tiyatro gösterisi öncesi Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Piri Reis Kültür merkezinin son durumu ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan ödenekle merkez bina içerisinde yer alan tiyatro salonunun yenilenerek Karamanımıza yakışır hale getirildiğini söyledi.

Vali Vekili Türkoğlu konuşmasında Kültür Merkezine adı verilen büyük Türk denizcisi ve Karamanımızın medarı iftiharı olan Piri Reisin hayatı ve günümüzde de kullanılmakta olan haritaları hakkında özet bilgilerin yer aldığı tabloların merkezin girişinde yer aldığını belirterek Kültür merkezinin yeni haliyle daha etkin kullanılacağını, kültür ve sanat faaliyetlerine ilimizin bundan böyle daha sık ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

Vali Vekili Türkoğlu, Kültür merkezinin yenilenmesinde emeği geçen İlimiz Valisi başta olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.