Ali Şahane Mahallesi 1.İstasyon Caddesi’nde park halindeki bir minibüsün motor bölümünden kedi sesleri duyan sürücü, bir süre kendi imkanları ile kediyi çıkarmaya çalıştı. Kediyi çıkarmada başarılı olamayan sürücü, itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Ekipler, kediyi sıkıştığı yerden çıkarabilmek için uzun süre uğraştı. İtfaiye ekipleri, kediyi sıkıştığı yerden çıkarabilmek için telefondan kedi sesi açtı. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yavru kedi kurtarılamadı. Uzun uğraşlar sonuç vermedi. Vatandaş ile itfaiye ekiplerinin kediyi kurtarmak için denedikleri yöntemler ise fıkraları aratmadı. İtfaiye ekipleri aracın sanayiye gitmesi gerektiğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı. Çevredeki vatandaşlar ise kurtarma çalışmasını ilgi ile izledi.

Araç sahibinin arkadaşı Emin Topal, Karaman Gündem Gazetesine yaptığı açıklamada yavru kedinin 6 saattir aracın motor kısmında olduğunu söyledi.  Topal, kediyi kurtarmak için araç altına süt koyduklarını, telefondan kedi sesi açtıklarını ve köpek dahi getirdiklerini aktardı.

Yavru kediyi kurtarmak için seferber olduklarını fakat başaramadıklarını söyleyen Topal, şunları ifade etti;

“İkindi saatlerinde arabaya binecektik, kedi sesi geldi. Arabanın çevresine baktık daha sonra motorun içerisinde olduğunu gördük. Kediyi çıkaramadık artık bugün burada konaklayacak. Yarın arabayı sanayiye çektikten sonra sağ salim aşağıdan çıkartacağız. Kurtarmak için her şeyi yaptık ama sabah ola hayır ola.”