15 yaşında özel eğitime ihtiyaç duyan bir torun sahibi 66 yaşındaki Firdevs Sağlam, kendi ailesi gibi özel çocukları bulunan ailelerin mağdur durumda kalmaması için kolları sıvadı. Sağlam, Karaman merkezde özel eğitime muhtaç çocukların hem bakımlarının yapılacağı hem de yatılı olarak kalabilecekleri bir merkezin oluşturulması için Karaman Valiliğine dilekçe verdi. Sadece dilekçeyle de yetinmeyen Sağlam, yaşının verdiği zorluk ve rahatsızlıklarına aldırış etmeden kızıyla birlikte başlatmış olduğu imza kampanyasına kapı kapı gezerek destek topluyor.

Şehir merkezinde çocukların hem bakımlarının yapılacağı hem de yatılı olarak kalabilecekleri bir merkezin olmaması nedeniyle torununu Başyayla’da bulunan bir özel rehabilitasyon merkezine vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Sağlam, siyasi partilerden, özel kurumlardan, devlet dairelerinden ve birçok vatandaştan imza topladığını söyledi.

Doğuştan engelli torunu olduğu, kendilerini en iyi aynı durumda olan ailelerin anlayabileceğini ifade eden Sağlam, “Torunumun bakımını belirli bir yaşa kadar evde kendimiz yapmaya çalıştık. Ancak yaşı ilerledikçe bakımında da zorlanmaya başladık. Yaşı ilerledikçe annesiyle birlikte torunumun ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldik. Bizde mecburen torunumu yatılı özel eğitim merkezine vermeye karar verdik. Anca Karaman merkezde özel kurum veya devlet kurumu olmadığı için Başyayla’da bulunan bir merkeze torunumu verdik. Kimi zaman emaneten eş dosttan aldığımızla arabayla torunumu alıp geliyoruz, kimi zaman torunumu görme imkanımız olmuyor. Karaman merkezde böyle bir yatılı merkez yapılması için Karaman Valiliğine dilekçe verdim. Sağ olsun Karaman Valimiz Mehmet Alpaslan Işık Bey, konuyla ilgileneceğini söyledi. Bende elimden bir şey gelir mi diyerek sokaklarda imza toplamaya başladı. Tek tek insanlarla konuşuyorum. Sağ olsunlar onlarda benim durumumu anlayıp kızımla beraber başlatmış olduğumuz imza kampanyasına destek veriyorlar. Kızım ve ben biran önce yatılı bir merkezin şehir merkezinde oluşturularak hastaların burada toplanmasını istiyoruz. Umarım kısa bir süre açılır ve benim de torun hasretim diner. Topladığım bu imzaları da CİMER’e ulaştıracağım. İnşallah bu çabam sonuç verir ve Karaman böyle bir merkeze kavuşur” dedi.