Kentte daha önce yapılan toplantılarda ekmeğin daha taze bir biçimde halk ile buluşmasını sağlamak amacı ile ekmek içerisindeki mayanın azaltılması ve mevcut kullanılan unların içerisine yüzde 10 tam yağ buğday unu karıştırılarak ekmek üretilmesi sağlandı.
Ekmeğin tanıtım ve dağıtım kampanyası Kent Meydanında dün düzenlendi. 
Halka verilen ücretsiz ekmek dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Karaman Fırıncılar Pastacılar Lokantacılar Odası Başkanı Alaaddin Divleli,
“Kampanyamızın amacı halka ekmeği tanıtma, halkın ekmek kalitesi ile ilgili görüşlerini almak tespit etmek ve ona göre çözüm yolları üretmek amacı ile bu kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız.
Daha önce Karaman İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığından gelen uzmanlar ile yapılan toplantılarda, ekmeğin daha taze bir biçimde halkımız ile buluşmasını sağlamak amacı ile ekmek içerisindeki mayanın azaltılması ve mevcut kullanılan unların içerisine yüzde 10 tam yağ buğday unu karıştırılarak ekmek üretilmesi sağlanmıştır.
Yüzde 10 buğday unu karıştığı zaman ekmeğin içindeki insan sağlığına yararlı besinler daha da artmış olacak. Maya azaltılması durumunda ise ekmek bayatlaması gecikecek. Dolayısı ile halkımız daha sağlıklı ve daha kaliteli bir ekmekle buluşmuş olacaklardır. Sivil toplum örgütü olarak halkımıza daha doğru ve daha iyi ürün sunabilmek için, bu çalışmalarımız devam edecektir. Halkımızdan ekmek israfı konusunda daha duyarlı olmasını bekliyoruz.”dedi.
Oda Başkanının yaptığı açıklamanın ardından kentte üretim yapan çeşitli ekmek fırınları ürünlerini teşhir ederek, diğer yandan kampanya amaçlı olarak halka ücretsiz olarak ekmeklerini dağıttı. Vatandaşın da ilgi gösterdiği kampanya ekmek dağıtımları kısa sürede tamamlandı.