Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Kültürel Festival – Fuarım’ için, festival yöneticisi Karamanlı hemşerimiz Zekeriya Arslan açıklamalarda bulundu.

3 gün sürecek olan festivale bu yıl 25 binden fazla ziyaretçi beklediklerini belirten Zekeriya Arslan, Avrupa'daki kültür fuarları kervanına yeni katılan Multikültürel niteliğindeki Fuarım, Hollanda’daki STK’lar ve birçok dernek ve vakıfların desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı bir şekilde organize edilecek” dedi.

Fuarım Festivali'nin, Hollanda’nın en büyük fuar alanlarından olan Utrecht Expo Houten'da , üç gün boyunca devam edeceğini söyleyen Zekeriya Arslan şunları kaydetti:

“Fuarım, uluslar arası geniş kapsamlı bir fuardır. 10-11-12 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca faaliyet gösterecek. Fuara, Utrecht bölgesi başta olmak üzere, Hollanda’nın değişik şehirlerinden, Belçika ve Almanya’dan katılımcılar bekliyoruz.”

“Yeni bir şey keşfetmiyoruz ,var olan fuarcılık anlayışına kendi tarzımızı ekleyip, kaliteli bir fuar anlayışını hem Türk vatandaşlarına hem de Hollanda’da yaşayan değişik ülke insanlarına hitap edecek şekilde hazırlıyoruz. Fuarım olarak amacımız, bir çok değişik sektörde faaliyet gösteren firmaları, tek çatı altında sizlerle buluşturup, firma ve müşterilere yeni pazarlar, satış kanalları ve yeni işbirlikleri kazandırmaktır. Fuarım, 16000m2 alan, 7 farklı sektör ve 250 stanttan oluşuyor.

Fuarda Mustafa Ceceli, Sinan Akçıl, Hakan Mengüç, Çağatay Akman, By Kuş, Kenan Çoban, Prof. Dr. Hayati İnanç, Alişan Kapaklıkaya, Sinan Yağmur, Bülent Gardiyaoğlu, Saliha Erdim, Julia Sena Yamanoğlu, Erol Çalı, Serhat Yabancı, Yunus Arıkan, Gülsemin Konca, Süyeybe Kevser, Mehmet Küçük, Aysel Yalçın, Leyla Karabağlı, Elif Akkar Küçük, Nezaket Kıraçtı ve Erol Göksü gibi isimler 3 gün boyunca sahne alacaklar.”

Fuarım ile ilgili daha geniş bilgi www.fuarim.nl sitesinden edinilebilir.

Haber: Mehmet Ali Topçu