AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

Çağlayan mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum.
Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir. Her dönem istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için Meclis’in kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur. 23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır.
 

Meclisimiz dünya meclisleri arasında doğrudan harp idare eden tek meclisdir. Gediz, İnönü, Sakarya ve Dumlupınar'da 9 bin 167 şehit verilmiş ve milli mücadeleyi doğrudan idare ettiği için Meclisimiz "gazi" unvanı almıştır.
Ankara semalarında top sesleri yankılanırken Birinci Meclisin azaları, idare lambalarının ışıkları altında, ürkmeden, tam bir cihat ruhuyla, cesaretle, aylarca çalışmışlar. O günden günümüze millet ve devlet düşmanları boş durmadılar, tuzaklar hazırladılar, hazırlattılar. Ülkemiz, emperyalist güçlerin kuklası ve uşağı olan FETÖ eliyle bir darbe teşebbüsüne maruz kalmıştır. 15 Temmuz 2016'da Meclisimiz; darbeye karşı duruşu, hainlere karşı korkusuzca, örnek direnişiyle ikinci kez 'gazi' unvanını almayı hak etmiştir. Bu darbenin önlenmesinin önderi, lideri halkımızı meydanlara, bütünlüğe ve direnişe çağıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yaptığı çağrı üzerine kurum ve kuruluşlarıyla bütün milletimiz bir araya geldi, meydanları doldurdu ve demokrasiyi özümsediğini bütün dünyaya gösterdi. Taşıdığı üniforma ile peygamber ocağının bir mensubu olduğu şuurunda olan subaylarımız ve askerlerimiz, selalarıyla katılan minarelerimiz, bulundukları şehirlerde önderlik yapan milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, topyekün 'darbeye hayır, demokrasiye evet' dedi.

Bizler de, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir.

Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.
 

Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Zorlu, mesajında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyor, Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyor ve gurur duyuyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına, değerli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI FEYZULLAH TUNÇ

Tunç mesajında; “Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği en zor günlerde, imkânsızlıklar karşısında birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve sahip olduğu inançla yeniden dirilişini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün ülkemiz, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi yine milli duygularıyla güçlenen ruhtan aldığı ilhamla şahlanış yolunda kararlı yürüyüşünü sürdürmektedir.
Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, istiklal ve istikbalimizin teminatı, değişimin ve gelişimin de kaynağı olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilerek her yıl coşkuyla kutladığımız bu anlamlı gün, milletimizin çocuklara verdiği değeri ve sarsılmaz güveni ortaya koymaktadır."
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm kalbimle kutluyor, Mutluluğunuzun, coşkunuzun ve umutlarınızın daim olması temennilerimle, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF BAŞTUĞ

Baştuğ, mesajında; “Millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Yılındayız.

Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, bugünü çocuklara da armağan etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır.

23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür. Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktasıdır. Milletimizi ortak bir hedef etrafında birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna verilen mücadelenin en güzel örneğidir.

Milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde vermiş olduğu ulusal kurtuluş mücadelesinde göstermiş olduğu azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş ve demokratik bir Türkiye için ortaya koyduğumuz mücadelenin de ilham kaynağıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlüğümüzü, millet egemenliğini ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

Yaşamış olduğumuz zorlu günleri bir an önce atlatıp, daha sağlıklı, güzel günlerde daha coşkulu ve heyacan ile yeniden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hep birlikte kutlamak dileğimle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

CHP KARAMAN İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI

Kağnıcı mesajında; “Bugün 100 yıl önceki gibi bir 23 Nisan, bir ulusun kendi kaderini eline aldığı, geleceğini temsil eden çocuklarıyla birlikte bayrama dönüştürdüğü gün. Milli egemenliğimizin 100. yılını Türk milleti olarak hep birlikte büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Ordularının terhis edildiği, başkenti ve önemli şehirlerinin işgal edildiği bir ülkede milli mücadele ruhu ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuşlardır. Büyük Millet Meclisi’nin bir kurtuluş mücadelesi vermesi, yeni bir ülkeyi kurması, cumhuriyeti ilan etmesi, bizleri modern dünyanın bir parçası haline getirecek olan devrimleri yapması, TBMM’yi haklı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi, beyni, her şeyi yapmıştır.

23 Nisan, geleceğe dönük yüce Türk milletinin umutlarını, inancını ifade eder.

Ulu önder Atatürk‘ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak tüm dünya çocuklarına armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

TBMM, 100 yıllık tarihinde birçok zorluğun üstesinden gelmiştir. Cumhuriyeti ilan eden meclis, binlerce olumlu adımın da atılmasını sağlamıştır. 15 Temmuz gecesi hainlerin hedefi olmuştur ancak dimdik ayakta görevini yapmıştır. Bugün de Covid-19 virüsü sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı evlerimizde kutlamak durumundayız. Türk milleti olarak 23 Nisan saat 21.00’da evlerimizin balkonlarında bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Tüm hemşerilerimizi ayrım gözetmeksizin kutlamalara katılmaya davet ediyorum. Covid-19 bayram coşkumuzu yaşamamıza engel olamayacaktır.

TBMM’de bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanlarının, 23 Nisan ruhuna uygun biçimde Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e saygılarını sunmaları ve ardından yüce Meclis’te günün anlamını yaşayıp ne için orada bulunduklarını göstermeleri 83 milyon vatandaşımızın her birine karşı değişmez borçlarıdır! Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yetkileri hukuksuzca gasp edilen ve yetkisizleştirilen TBMM’nin tüm üyeleri buna karşı koyabilmeli ve parlamenter demokrasinin gereğini yerine getirmelidir. Türk milleti tarihi boyunca birçok zorlukla mücadele etmiştir. Bu zor günleri de hep birlikte atlatacağız çünkü her şey birlikte güzel.

Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın ve Aziz Türk Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

Hatipoğlu mesajında; “Ulusal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu idrak ettiğimiz bu günlerde, Ulus olma bilincini kalıcı temeller üzerine kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün; ilkelerine sahip çıkarak, ülkemizin geleceği için aynı kararlılıkla, yorulmadan yürümeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve ilk meclisin milletvekillerini saygı ve şükranla anıyor, hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum ve Girecek olduğumuz Ramazan Ayı vesilesiyle de; Mübarek Ramazan ayımızın tüm Müslüman alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.