Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ve gaziler, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ile yönetimini yeni binalarında ağırladı.

Burada bir açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş: “Sayın Başkan, Karaman’ımızın kıymetli basın mensupları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubemizin daveti üzerine yeni dernek binamızda buluşmuş oluyoruz. Davetimize icap etmeninizden dolayı teşekkür eder şahsım ve kahraman gaziler adına saygılarımı arz ederim.

Kıymetli basın mensupları, Valilik tarafından tahsis edilen binaya yerleşmiş olduk. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi olarak faaliyetlerimize bu binada devam ettirmekteyiz. Yeni taşındığımız yerin elektrik, doğalgaz, su, depozitoları Karaman Valiliği tarafından yatırılmış olup aboneliğini de dernek olarak biz yaptırdık. Büromuz bir salon, 2 oda mutfak banyo tuvalet olmak üzere 90 M2’de oluşmakta. Derneğimize büro malzemeleri olarak 8 Kişilik masa, 8 adet koltuk 1 adet buz dolabı, 1 adet çay kazanı, 7 adet pencere perdesi, mutfak dolabı, gazilerimiz için 4 adet pano, 1 adet elektrik süpürgesi, 1 adet mangal, 1 adet çay semaveri, 3 adet halı ve mutfak malzemeleri olarak toplamda 13 bin 274 TL harcama yapılmıştır.

Bu malzemeleri alımında derneğimize maddi ve manevi katkıda bulunan Karaman Valimiz Sayın Mehmet Alpaslan Işık Bey’e, deneğimizin bahçe düzenlenmesin de ve diğer ihtiyaçları karşılamasında yardımcı olan Karaman Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı Bey’e diğer demirbaş alınım da yardımcı olan Ayrancı Kaymakamı ve Özel İdare Genel Sekreteri Evren Çakır Bey’e, Kazımkarabekir eski Kaymakamı Yasin Şahin Bey’e ve şimdiki Kaymakam Muhammed Enes Çıkrık Bey’e şahsım ve kahraman gaziler adına teşekkür ediyorum.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi olarak 2008 yılında derneğimizi kurduk 21.10.2009 tarihine kadar Konya’nın Ereğli ilçesinin temsilcisi olarak görev yaptık. 21.10.2009 tarihinde Gaziler Derneği Genel merkezle gerekli çalışmaları yaparak şube genel kurulunu 66 üye ile yaparak şube vasfını almış olduk. Sözlerime burada son verirken Karaman’ımızın değerli basın mensuplarını saygı ile selamlıyorum. Allah'a emanet olun” dedi.

Behiç Baş’ın konuşmasının ardından Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu’da gazilere yeni dernek binalarının hayırlı olmasını diledi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin yeni binası Hacıcelal Mah. 548. Sk. Celalettin Özer Apartmanı Sitesi No: 6 İç Kapı No: 1’de faaliyet göstermekte.