Karaman Polisevinde verilen yemekte gazetecilerle buluşan Vali Meral’e Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kazım Karabekir Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ramazan Polat, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlhan Şen ve İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar eşlik etti.

Vali Meral’in, gazetecilerin ve Karaman’ın sorunlarını dinlediği programda; günümüzde internet haberciliğinin bu kadar sık kullanılır olması, bu alanda özel düzenlemeler yapılması gerekliliğini ortaya koyduğu konuşuldu.  5953 sayılı Basın Kanunu’nun (“Basın Kanunu”) internet haber sitelerini kapsamına almaması sebebiyle, bir yandan bu alanda hizmet veren gazeteciler ve internet haber sitesi sahipleri yazılı basındaki gazeteci ve gazete sahiplerine tanınan haklardan faydalanamamakta;  diğer yandan mevzuattaki boşluklardan dolayı, internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerle kişilik hakları zarar gören bireyler mağdur olabilmektedirler. İnternet ortamında yapılan yayınlarla ilgili mevzuattaki boşluk her ne kadar 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun (“5651 sayılı Kanun”) ile giderilmeye çalışılmış olsa da, yukarıda özetlenen sorunların giderilmesi açısından internet haber siteleri ile ilgili daha detaylı düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç duyulduğu da dile getirildi.

Karaman’ın sorunları konusunda ise gündemi trafik kuralları ihlali oluşturdu. Program Karaman’daki trafik kuralları ihlalleri ve trafik kazası istatistiki bilgileri de verildi.

Son dönemde artan telefon dolandırıcılığının da konuşulduğu programda vatandaşların daha dikkatli olması istendi. Vali Meral, Kamu yöneticilerinin ve personellerinin vatandaşı telefon ile arayarak kesinlikle para talep etmeyeceğinin altını çizdi.