KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKANI AHMET ÇELİK VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI  M. GÖKHAN ALKAN :

" Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 81.yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyaset ve devlet adamı olarak tüm Türk milletinin ortak değeridir. O; içinde bulunduğu toplumun dinamiklerini yönlendirmiş, ulusal birliği sağlayarak farklılıkları bütünleştirmiş, her kesimden yurttaşı aynı gaye etrafında toplamış, bunun sonucunda da Türk milletini hak ettiği bağımsız ve aydınlık yarınlara kavuşturmuştur. Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılaplar ile demokratik ve modern Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Bu temeller üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün öngördüğü “muasır medeniyetler”in seviyesine çıkma yolunda kararlılıkla yürümektedir. Türkiye, her geçen gün geçmişinden aldığı güçle daha başarılı günleri yakalamakta ve geleceğe umutla bakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm adsız kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF BAŞTUĞ:

“Bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, yeni bir devleti çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran, bir kurtuluş destanının en büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil yüce Türk milletinin kalbinin tam ortasında bulunmaktadır. Sen milletinin gönlünde ebedi yaşayacaksın.

O’nun vatanı adına yapmış olduğu hizmetleri, gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmalı ve öğretmeliyiz. Atatürk'ün başardığı işler çok önemli yeniliklerdir. Birkaç yıl içinde Anadolu’da yaptığı yenilikler, birkaç yüzyılda gerçekleştirilmeyecek işlerdir. Nasıl bir mücadele verildiğini anlatmalıyız, aktarmalıyız çocuklarımıza, çok büyük zorluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ve kurulan Cumhuriyetin değeri daha iyi anlaşılsın. Çok güç hatta imkânsız olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk Milletine en büyük hediyesi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur.

Kurulan bu Cumhuriyetin kıymetini en iyi şekilde anlamalı ve bilmeliyiz. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliği ile birlikte halkını ülke yönetiminin tek sahibi yapması, ülkenin öz kaynaklarını da milletin hizmetine vermesi, halkı ile birlikte olan büyük bir liderdir. Kendisini Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan, hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi tek yol olarak görmüştür.

Bizlere düşen Büyük Önder’i anlamak ve yolun gösterdiği yolda ilerleyebilmektir. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmak en büyük görevimizdir.

Atatürk’ü her 10 Kasım’da daha iyi anlamak ve anlatmak hepimizin görevi olsun ki! Bizden sonraki nesillerimiz onu daha iyi anlasın. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın nasıl ayakta kaldığını öğrensin ki, bayrağına ve vatan toprağına daha çok sahip çıksın. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal edişinin 81’inci yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.
10 Kasım günlerinin bu büyük mirasa sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak ve milletçe üzerimize düşen sorumlulukları idrak etmek için fırsat olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları hayata geçiriyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum" dedi.