İl Genel Meclis Başkanı Çayır:

“Bugün, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alarak devletimizin bekasını parçalamaya yönelik, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

15 Temmuz gecesi, devlet kurumlarımızın içerisinde, devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Ancak, alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki; esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk Milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

Türk Milleti, her sayfası kahramanlık öyküleriyle dolu şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle, dünya arenasında sonsuza kadar var olmaya devam edecektir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe, tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Şanlı Türk Ordumuzu, Aziz Milletimizi ve Karamanlı vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası:

“Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışma; Ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerdendir. Bu müstesna değerlerimizin ışığında, yüce devletimiz ve asil milletimizin de gayretleri ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendinin büyük ivme yakaladığı aşikârdır. Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur. Bu manada Türkiye, 15 Temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır.

Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak kararlı bir duruş sergileyerek devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Dün olduğu gibi bu gün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edilecektir. Milletimizin huzuruna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Ülkemizi, tarihinde görülmemiş bir karışıklık ve kargaşaya sürüklemek, Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmak isteyenlere rağmen, milletimizin hiçbir güç odağına fırsat tanımayacağına olan inancımızla, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde, “Demokrasi Şehitlerimizi” ve Vatan için canlarını feda eden tüm evlatlarımızı rahmetle anar, “şehit ve gazilerimizin yakınlarının” acılarını paylaşır, milletimize şükranlarımızı sunarız.”

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu:

“Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekâsını, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5’inci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper edip, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır.

Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle yad ederken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, Allah'ın bu millete bir daha böyle karanlık geceler yaşatmamasını diliyorum.”

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu:

''Her ne olursa olsun tüm vatanadaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi olan demokrasiye,'' ''Seçilmiş hükümete,'' ''Devlete, Millete'' karşı; organize olan ve devlet içinde devlete dönüşen bir yapının; hain bir şekilde darbe girişiminde
bulunan, Fettullahçı Terör Örgütünün gerçek yüzünü gördüğümüz 15 Temmuz tarihi, milletimiz tarafından asla unutulmayacaktır
ve de unutulmamalıdır. O geceyi (Tiyarto, kurgu v.s diyenler.) Sıradanlaştıranlarla, o geceyi siyasi emellerine alet edenlerin de
birbirlerinden farkları yoktur. Milletimizin azmi, kararlılığı ve cesareti sayesinde; Türk Milletinin, demokrasisini ve milli
birliğini nasıl savunduğunu; tüm dünyayla birlikte gördük. Bundan sonra, Türk Milletinin, milli birliğine ve demokrasisine el kaldırmaya ve saldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
O gece şehit düşenlere aynı zamanda bugüne kadar vatanı uğruna şehit düşenlere, Allah'tan rahmet diliyorum.
Tüm Gazilerimizi saygıyla anıyorum, hayatta olanlara Allah'tan şifa diliyorum.
Tüm Karamanlı hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlar, sağlık ve huzur diliyorum.”

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde; unutmadık, unutturmayacağız

Tarih yapan ve tarih yazan büyük milletlerin büyük davaları ve insanüstü mücadeleleri vardır. Bu dava ve mücadeleleri, uğrunda ağır bedeller ödense de bütün dünyanın gıpta ile baktığı, tepeden tırnağa erdemle, cesaretle ve fedakarlıkla bezenmiştir.

Darbeler açısından hafızası taze olan milletimizle birlikte, ezanları susturan darbelerden, darbecileri kahreden ve darbeleri püskürten salalara bizi ulaştıran Rabbimize nihayetsiz şükürler ediyoruz.

Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 Şehidimizin şahsında, kâfirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale, hiçbir hainin bir daha cesaret edemeyeceği bir kahramanlık destanı olmuştur.

15 Temmuz darbe gecesinin 5.Yıl dönümünde, milletimizin şeref ve istiklali için cennete kanatlanan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz.

Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz.

15 Temmuz Destanının yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, dinimize kast eden hain terör örgütü ve işbirlikçilerini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı!

Tüm dünyaya haykırıyoruz.

Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İpek:

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milli bütünlüğümüze kasteden hainlere karşı, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve aziz milletimizin basiretiyle kazandığımız en şanlı direniş zaferidir. Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yeniden Refah Partisi Karaman il Başkanı Ahmet Taşkıran:

“Bir ve beraber olarak milletçe yazdığımız o büyük destanın yıl dönümüne ulaştık. Bir olduğumuzda, dik durduğumuzda, en önemlisi de inandığımızda; düşman, ne Çanakkale’yi geçebilir ne de bir karış toprağımıza göz dikebilir! Çanakkale’de bize açıkça saldırarak mağlup olan düşmanlar, tarihler 2016 yılını gösterdiğinde ise içerideki kuklaları FETÖ ile yeniden üzerimize geldiler. Kendisini melek gibi gösteren Ebû Cehil’ler ve devletimizin kılcal damarlarına kadar bir irin gibi giren hain cehalet orduları tüm güçleriyle saldırdılar; ancak, yürekleri iman dolu olan milletimizin sert yumruğu ile karşılaştılar. Tarih boyunca Ebu Cehil’ler ve cehalet orduları bitmedi, bitmeyecek. Zalimler tükenmedi, tükenmeyecek. Şunu da unutmamak gerekir ki; Türk Milleti bu güne dek, Allah’tan başka hiç kimseye boyun eğmedi, eğmeyecek! 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle, hayat mücadelesi veren tüm gazilerimizi de minnetle anıyorum. Darbe girişiminde bulunan FETÖ’yü ve butun terör yandaşlarını ise lanetliyorum.”