Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu:

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir diyen Belediye Başkanı Atila Zorlu, kendisinin de bir Eğitimci olduğunu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi;

Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı:

“24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, en zor şartlarda dahi ülkenin her köşesinde görevlerini şevkle yerine getirerek eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisiyle aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.”

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu:

“Öğretmenlerimiz tıpkı bir güneş gibidir, öğrencilerini ve dolayısıyla insanlığı aydınlatırlar. Öğretmen; bir usta maharetiyle çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini şekillendirir. Umudumuz olan gençliğin, geleceğe dair hayallerine ulaşmalarına en büyük katkıyı yine öğretmenlerimiz yapmaktadırlar.
Öncelikle Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Görevi başındayken şehit düşen tüm öğretmenlerimizi de saygı, minnet ve dua ile anıyorum…
Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar ve hayatlarında başarılar dilerim.

CHP Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Gülsen Kayserilioğlu:

“Öğretmeyi ilke edinen ve gücünü sevgiden alan öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerinden birisidir. İyiliği, doğruluğu, güzel olanı anlayıp uygulamak; kötülükten, yanlıştan ve zararlı olandan sakınmak gibi erdemlere sahip olabilmek ailelerden sonra çocuklarımızın rol modeli olan öğretmenler sayesinde mümkündür. Eğitim bir ülkenin bugününü ve geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi de ancak eğitim ve öğretime verdiği değerle ölçülür. Karanlığa ışık saçan; bilinçli, soran ve sorgulayabilen nesillere yol gösteren, çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz övgülerin en güzeline layıktır.

Başöğretmen Atatürk : "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki orduda kıymetlidir, yücedir" diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini en veciz şekilde ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde kutsal görevlerini sürdüren ve emekli olan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum.”

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan:

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ile birlikte her yıl öğretmenler günü olarak kutlanan bu önemli günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyoruz. Geleceğin mimarı, aydınlık yarınların yol göstericisi hiç şüphesiz ki fedakar ve cefakar öğretmenlerimizdir. Temelinde emek, özveri, sabır ve hoşgörü ile bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olan öğretmenlik geleceğin inşasında en önemli hayati rolleri üstlenmektedir.

Öğretmenler öğrencisine bir anne bir baba şefkatiyle yaklaşarak onları çağın tüm bilgi birikimiyle donatarak yarınlara en iyi şekilde hazırlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü, öğretmenliğin asırlar geçse de toplumlar üzerindeki değerini ve önemini her zaman sürdüreceğinin önemli bir göstergesidir”

Bu duygu ve düşüncelerimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, en zor şartlarda bile bu kutsal görevlerini layıkıyla yerine getiren ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren cefakar, vefakar değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Ayrıca bu kutsal meslek uğrunda şehit düşen ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Karaman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Recep Kaya:

“Ülkemizi ve milletimizi geleceğe taşıyacak olan nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyasını inşa eden, sorumluluğu yüksek, aynı ölçüde değeri de büyük olan öğretmenlik mesleğinin belli bir tarih aralığına sıkıştırılmadan hak ettiği değeri görmesi, öğretmenlerimizin emeğinin karşılığını alması geleceğimizin teminatıdır.

Eğitimin evreleri değişir, öğretmenin önemi değişmez. Tüm başarılı eğitim sistemlerinin en büyük aktörü öğretmendir. Öğrenci başarısının üzerindeki en etkin faktör de öğretmendir. Öğretmenlik, idealist insanların icra ettiği bir fedakârlık mesleğidir. Salgın sürecinin başından beri öğretmenlerimiz her hâlükârda eğitim yapmaya çalışarak idealizmini, zor şartlar altında bile öğrencilerine bir şeyler öğreterek fedakârlığını ortaya koymuştur.

Teknolojinin ve eğitim materyallerinin öğretmen olduğunda bir zenginlik, öğretmen olmadığında dekordan öteye gitmediği, bu süreçte bir kez daha tecrübe edilmiştir. Sanalın asla gerçeğin yerini tutmadığı, uzaktan eğitimin çok sınırlı kaldığı, öğretmen-öğrenci etkileşiminin bir hazine kadar kıymetli olduğu herkesçe bir defa daha görülmüştür.

Tarihimizin her döneminde büyük sorumluluklar üstlenen, gördüğü itibarla zamana yön veren öğretmenlik, gelecek hedeflerimizin lokomotifidir. Ancak, milletimizin hazinesi, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceği elleriyle şekillendiren öğretmenlerimiz, sorunlarını kökten çözecek, manen mesleği daha da yükseltecek, madden hak ettiklerini takdir edecek bir beklenti dönemindedir.

Bu umutlu bekleyiş görülmeli, öğretmenin sesi bir gün değil, her gün duyulmalı; öğretmenin gördüğü zararın geleceğimiz adına büyük bir risk olduğu artık bilinmelidir. Bu açıdan, öğretmenlik meslek kanunu, mesleği maddi ve manevi boyutlarıyla ele almalı; mesleğe yeni bir çehre, güçlü bir gelecek kazandırmalıdır.

Mesleğe ilk girişten ayrılışa kadar öğretmenlik mesleğinin statüsü yükseltilmeli, niteliği geliştirilmelidir. Öğretmenliğin tanımından haklarına, meslek standartlarından ilkelerine kadar her husus Türkiye’nin gelecek vizyonu ve hedeflerine yakışır içerikte düzenlenmelidir.

24 Kasım, öğretmenleri sadece hatırlama değil, anlama günü olmalıdır.”

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran:

“Tarih, kültür, medeniyet anlayışımız, milli ve manevi değerlerimiz ölçüsünde, ilim ve irfan yolunda toplumumuzun geleceğine yön veren, güzel ahlaka sahip kâmil insanlar haline gelmemiz için büyük gayret sarf eden öğretmenlerimiz hiç şüphesiz geleceğimizi şekillendiren mimarlardır.

Eğitimi kutsal bir görev olarak gören, eğitim, kültür, ahlak ve maneviyat dünyamızın şekillenmesinin sembolü ve manası öğretmenlerimiz her zaman için baş tacı edilmelidir.

Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri, öğrencilerin, duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin temel saikeleri içerisinde yoğuran öğretmenlerimiz, bu yolla insanlığa faydalı nesiller yetişmesine vesile olmaktadırlar.

Kendi milli ve manevi dokumuza, kültürel ve tarihi mirasımıza uygun bir eğitim sistemi ile yeniden güçlü bir Türkiye’nin inşasında öğretmenlerimizin çok önemli bir rol oynayacağına olan inancımız tamdır.

Öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri büyük değerler ve topluma mâl olmuş şahsiyetlerle birlikte her zaman için hatırlanmaya ve anılmaya devam ederler.

Nitekim Fatih Sultan Mehmet Han’ı anarken, hocaları İbni Temcid, Molla Gürâni, Molla Zeyrek, Hocazade, Veliyuddinzade Ahmed, Hatipzade, Hasan Samsunî, Sinan Paşa’dan bahsetmemek mümkün değildir.

Keza, 54.Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan bahsederken de, onu yetiştiren kıymetli hocaları Hasip Efendi, Abdülaziz Efendi ve Mehmet Zahit Kotku Efendi Hz.’ni belirtmeden geçemeyiz.

Bu noktada şunu ifade etmek gerekir ki, güzide öğretmenlerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamak ve anmakla önemlerini ortaya koyabilmemiz pek mümkün değildir. Öğretmenlerimizi, her daim anmak gerekir inancını taşıyoruz.

Alâk Suresi’ndeki, ilk vahiy “Allah’ın adı ile oku” ifadesi ve Hz. Ali’nin (r.a.) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışıyla, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz fedakâr öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutlarız.”