AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan:

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında basındaki sansürün kaldırılışı kadar, basındaki millileşme ve yerlileşmenin de önün açıldığını ifade eden Çağlayan, kamunun haber alma hakkının Anayasa ile teminat altına alındığını ve bu hakkın teslimi sürecinde basın camiasının önem bir rol üstlendiğine işaret etti.

Çağlayan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu noktada Karaman basınının ortaya koyduğu duruş her türlü takdirin üzerindedir. Buna ek olarak basının taşıdığı anlam ve önem, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece bir kez daha anlaşılmıştır. Yerli ve milli hassasiyetlerinden asla taviz vermemiş, kamu yararını sürekli gözeterek vicdanların sesi olmuştur. Elbette bir yandan kamuoyu yararına ve basın etik kurallarına riayet ederek demokratik özgür basınımız görevlerini en güzel şekilde ifa ederken diğer yandan batılı ülkelerin fonladığı sözde basını, diğer basın mensuplarımızla bir tutmamız mümkün değil. Son olarak ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı'nın Türkiye'de bazı basın yayın organlarını fonladığı gerçeği "özgür basın ve demokrasi" kisvesi altında yayın yapan kuruluşları tartışmalı hale getirmiştir. İşin en can alıcı noktası ise fonlanan bu basın kuruluşları tüm yayınlarında milli ve yerli kuruluşlarımızın yanı sıra Türkiye'nin istikrarına saldırıyor olması, gücünü özgür basından değil müstemleke ve kerih bir anlayıştan aldığının apaçık bir göstergesidir. Mesleğini hak, hukuk ve adalet ölçüsünde icra eden her gazeteci, bizim olduğu kadar, kuşkusuz bu milletimizin de baş tacıdır.

Ancak kişilerin hak ve hukukunu gözetmeden ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayarak yapılan gazetecilik, kesinlikle gazetecilik değildir. Fonlanan bu yayın kuruluşlarının tüm itibarsızlaştırmalarına karşın hamdolsun ki ülkemizde gazetecilik gibi önemli bir görevi alnının teriyle icra eden her bir kardeşimiz, biliyoruz ki; milli ve manevi değerlerimize olduğu kadar, basın meslek ilkelerine, kişilerin hak ve özgürlüklerine de saygılı basın kuruluşlarımızın varlığı bizim için gurur kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşünlerle Karaman basın camiamızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, gazeteci dostlarımıza ve kardeşlerimize meslek yaşamlarında sonsuz başarılar diliyorum.”

İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır:

“24 Temmuz 1908 tarihi, basın tarihimiz için önemli dönüm noktalarından biri, basından sansürün kaldırılış tarihidir. Basın tarihimiz için önemli bir gün olan bugün ülkemizde “ Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kamu adına gerçekleri araştırarak doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören, gelişen yapısıyla milletimizin sesi olan basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

Basın mensuplarımız üstlendiği bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasında köprü olarak, her mevsim ve her şartta durmaksızın, görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yapmaktadırlar.

Yerelden ulusala; böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için büyük bir özveri ile vatanımızın her köşesinde görevini yerine getiren, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.”