Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan:
“Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan, Berat Gecesine kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Berat Gecesi, insanlığa suç ve yanlışlardan kaçınmaları ve günahlardan arınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.

Manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Gündelik hayatın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir kandil olması dileğiyle, Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakimiyetine vesile olmasını dileriz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı temenni eder; sevgi ve saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verdiler."

İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır:

Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan bir Berat Kandili'ni daha hep birlikte idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beraatımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici ve bağışlayıcı olmayı öğretir.

Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Allah’ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran:

Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran ve dayanışma duygularını arttıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

Mübarek üç aylar içinde yar alan Berat Kandilimizin de biz Müslümanlara nefislerimizi terbiye edebilmek, vicdan muhasebemizi yapabilmek, kötülüklerden arınmak, hatalarımızı telafi yolunda çabalamak fırsatı sunmaktadır.

Bu mübarek gece aynı zamanda, kırgınlıkları ve küskünlükleri unutmak, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de bir vesiledir.

Bu duygularla, tüm İslâm âleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor ve bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu:

"Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen aynı zamanda mübarek Ramazan ayında müjdecisi olan Berat gecesi; biz Müslümanlara, kulluk bilincini hatırlatan ve Yüce Allah’ın (c.c) sonsuz rahmet ve merhametine sığınarak ibadet yaptığımız mübarek bir gecedir. Manevi değerlerimizin pekiştiği, kalplere iyilik ve güzellik tohumlarının atıldığı; zulmedenlerin zulmünün son bulduğu, yapılan ibadetlerle; Türk İslam aleminin huzura ereceği bir geceyi yaşamayı diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam âleminin mübarek Berat Gecesini tebrik ediyorum. Ebediyete intikal eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm Karaman’lı hemşehrileriminde Berat Gecesini kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.