Yeniden Refah Partisi Karaman Merkez İçe Başkanı Ramazan Şen

“Bugün, zaman ve mekân tanımayan, büyük bir özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir mesleği icra eden gazetecilerin, maalesef bir gün de olsa hatıra geldiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeden görevlerini icra eden gazetecilerimiz, her koşulda kamuoyunun haber alma hakkını sağlayarak önemli bir görevi üstlenmişlerdir. Mesleğini icra eden bu anlamlı ve önemli günde, her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak eden vesileyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan Alkan

“Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez bir parçası olan basın, yeryüzündeki gelişmelerin aynasıdır. Gazeteciler toplumun ışığıdır. O ışık ne kadar güçlü olursa bizler de yolumuzu o kadar net ve doğru görürüz. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın mensupları, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Karaman'ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin “10 Ocak Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm basın mensuplarının çalışmalarla sağladıkları başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.