AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI FATMA COŞTU:

"Annelerimiz sabır, müsamaha ve sevgi dolu yürekleriyle, toplumsal yaşamda huzur ve barışın tesisinde önemli rol oynamaktadır. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimiz, ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Bizler, "cennetin annelerin ayakları altında" olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, "ana gibi yar olmaz" diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz.

Sevdiklerimizden uzakta geçirdiğimiz bu Anneler gününde evlatlarını vatanımız uğruna şehit veren kıymetli şehit annelerimize hediye olması amacıyla tüm Karamanlı şehitlerimiz adına ihtiyaç sahibi ailelerimize iftar ikramında bulunduk. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum."

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU:

“Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Yüce Allah’ın tüm insanlığa kurtuluş çağrısı olarak göndermiş olduğu Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, ilahi rahmet ve lütufların bol olduğu bu gecenin tüm insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor, başta hemşerilerimiz olmak üzere İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

GÜNEYYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARI:

“Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Hamdolsun ki bu yıl da Kadir Gece'mizi idrak ediyoruz. Bu mübarek gecenin tertemiz vicdanlarda yoğrularak affı, bağışlamayı ve nice mükafatı müjdelemesi Türk-İslam alemi için nimetlerin en büyüğüdür.

Bu gece Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz.

Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Vatanımızı, milletimizi korusun. Dertlilerin dertlerine deva ihsan etsin. Herkese hidayet versin. Yüce Allah, Türk'ü güçlü kılsın.

Mazlumların ahının yerde kalmamasını, zalimlerin layık oldukları acı sonuçlarla eninde sonunda karşılaşmalarını temenni ediyorum.

Bütün İslam dünyası ve Türk İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

YENİDEN REFAH PARTİSİ KARAMAN İL BAŞKANI AHMET TAŞKIRAN:

 “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan ramazan-ı şerifin son günlerini idrak ediyoruz. Ramazanın bu son günleri içerisinde aramamız tavsiye edilen ve 27. gece olması muhtemel olan Kadir Gecesi ayette de ifade edildiği üzere, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Yine ayetin devamında ifade edildiği üzere Cebrail (a.s.) bu gecede yeryüzüne iner ve tan yeri ağarana kadar bu gece bir esenlik olur.

Kadir Gecesi günahlarımızdan arınmak için çok büyük bir imkân, Rabbimizin bize bahşettiği fevkalade bir nimettir. Bu imkândan bütün aile fertlerimizle birlikte yararlanalım, bayrama kadar geri kalan bütün günlerimizi Kadir Gecesi bilerek gündüzleri ve geceleri sâlih amel ve ibadetlerle ihya edelim. Bu geceyi aynı zamanda mazlum ve mağdurlarla empati kurma, onların dertleriyle dertlenme, onlarla dayanışma içerisinde olma adına iyi değerlendirelim.

Yüce Allah’tan Kadir Gecesi’ni hakkıyla eda edebilme irade ve samimiyetini bize bahşetmesini niyaz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.”

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU:

“İslam aleminin en özel ve kutsal günlerinden birisi olan aynı zamanda Kuran-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu Yüce Allah tarafından bizlere müjdelenen; Kadir Gecesine ulaşmanın huzurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bu gece yapılacak olan ibadetlerimizin yüce Allah tarafından kabul edilmesi temennisiyle; Karamanlı hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini kutlar ve esenlikler dilerim.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR:

 “Kardeşliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan'ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi atmosferi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını ve devamında sağlıkla bayrama erişebilmemizi diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, Karamanlı vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlar; bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN:

“Rahmet, mağfiret, feyz ve bereket iklimi olan bir Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız. Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ediyorum.

Ayrıca bu mübarek gün ve geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleridir. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile Aziz Milletimizin ve Karamanlı hemşerilerimin Kadir gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek gecenin Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman da kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.”

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARI:

“Bünyesinde pek çok hayır ve bereketi barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı, af ve mağfiretin kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın huzurunu yaşıyoruz. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen, Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek Kadir Gecesi, bütün insanlar için kurtuluşa ermek anlamında en güzel fırsatlardan birisidir.

Yüce Allah’tan başta ülkemiz, milletimiz olmak üzere tüm insanlığın çektiği sıkıntılardan kurtulmasını, kardeşliğin hasıl olmasını temenni eder, Cennet kapılarının aralandığı bu gecede, böyle kutsal günlerin insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması, bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizin ve İslam aleminin sağlıkla, barış ve mutluluk içerisinde Kadir Gecesini en içten duygularımızla kutlar; sağlık ve huzur getirmesini temenni ederiz.”

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI:

 “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni de idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Diliyorum ki, manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu gecede yapılan tüm dualar kabul olur. Bu mübarek gecenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyor, başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum” dedi.