Kapar mesajında; Yaşama ve insana ilişkin güzelliklerin canlanmasına, içtenlikle paylaşılmasına olanak veren bir bayramı daha karşılıyor olmanın sevincini yaşıyoruz.

Bu yıl da Kurban Bayramı’nı idrak ettiğimiz şu günlerde; Bayramımızın milletimizin yeni bir kucaklaşmasına vesile olmasını, şehitlerimizin aziz hatıralarının hepimizi birleştirmesini, bu vatanın evlatlarının bütün fitne ve tuzakları boşa çıkararak el ele, omuz omuza, büyük Türkiye'nin kutlu geleceğine Çanakkale’de, 15 Temmuz’da olduğu gibi her daim birlikte yürümesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Ben de Karamanlı hemşerilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ülkemizin aydınlık yarınlarında daha nice bayramlar görebilmemizi Rabbimden niyaz ediyorum.”

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, ortak bir manevi iklimde kaynaşmasını sağlayan, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel hali ile anlam bulduğu bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmış bulunmaktayız.

Kurban Bayramı; yakınlaşmayı, paylaşmayı ve insanların sevindirilmesini teşvik eden, toplumsal barışı güçlendirerek kucaklaşmaya vesile olan müstesna bayramlarımızdan birisidir. Kurban Bayramı’nın içinde barındırdığı manevi duyguların milletimizin tüm kesiminde hissedileceği, kalbi kırık insanların gönüllerine dokunulacağı, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gözetileceği, mazlumların yüzünün güldürüleceği bir bayram geçirmek en büyük dileğimizdir.

Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunması ve İslam âleminde huzur ve bereketin yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle başta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olmak üzere bütün Karamanlı hemşehrilerimizin ve milletimizin bayramını kutlar; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim” dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“Bayramlar bizim en sevinçli ve en mutlu günlerimizdir. Bayramlarda sevgi, saygı, birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte tadarız. Bayramlar bizim için barıştır, dayanışmadır, birliktir ve kardeşçe kucaklaşmadır. Kurban Bayramı, paylaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı anlatır. Özünde sevgi ve huzur vardır.

Bayramların getirdiği manevi ortamın değerini iyi bilmeli, umut ve sevgiyle yarınlara hazırlanmalıyız. Bayramların toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan yönünü unutmamalıyız. Bizler; Milli ve Dini Bayramlarımızı birer fırsat olarak görerek, bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevginin ve kardeşliğin temel taşlarını barındıran Kurban Bayramı'nın, milletimize birlik, beraberlik, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor; tüm milletimizin sevdikleriyle beraber sevgi ve muhabbet dolu bir bayram geçirmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan Kurban Bayramı vesilesi ile yayınladığı mesajında;

Asırlardır İslam Âleminin büyük bir coşku ve heyecanla kutladığı, maneviyatın, duanın, paylaşmanın, dayanışmanın ve iş birliğinin en belirgin şekilde görüldüğü kurban bayramlarının bir yenisine daha erişmeninin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bilindiği gibi, insani değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından büyük bir önem ve değere sahiptir. Çünkü bu güzel günleri, kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hâkim olduğu bir mana iklimini yaşamak ve kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek gerekmektedir.
Bu mübarek günlerde en büyük duamız; asırlardır birlikte saf tutarak, birlikte zaferler kazanıp, birlikte heyecan duyarak, birlikte ağlayıp, birlikte gülerek pekiştirdiğimiz Türk Milletinin kardeşliğinin sadece bu günlerde hatırlanmayıp her zaman ve her daim birlik ve beraberlik içinde olmasıdır.
Manevi huzurla dolduğumuz bu günlerde İslam Âleminin birbirine sımsıkı bağlanması, Müslümanların kardeşliğini arttırması, insanlığa ve mukaddesata olan sorumluluklarını hatırlaması gereken mana yüklü bu günlerin, yaşadığımız acıların son bulması için bir uyanış ve başlangıca vesile olması vazgeçilmez bir dileğimizdir.
Bu arada AK Parti Karaman teşkilatı olarak bütün Karamanlı hemşehrilerimizi bayramın 2. Günü teşkilat binamızda saat 11:00 da bayramlaşma programımıza bekleriz. Sözlerime son verirken bir kez daha
Mukaddes bayram vesilesiyle mensubiyetinden gurur duyduğumuz büyük Türk Milletinin, İslam Âleminin ve özellikle bütün Karamanlı hemşehrilerimizin Mübarek Kurban Bayramını en samimi duygularımla kutlar, Cenab-ı Allah‘tan(C.C) huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale, Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kale, mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘‘Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının doruğa ulaştığı dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı`na bir kez daha ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

Bir bayramı daha yaşayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa, İslam âlemine ve ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyor, tüm Karamanlı hemşerilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir Kurban Bayramı Mesajı yayınladı. Özdemir mesajında;

“Bayramlar, inananların kardeşliğini, insanların paylaşma ve dayanışma duygusunu, umudu, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günler olması itibarıyla büyük bir imkândır. Katliamların son bulması, savaşın bitmesi, barışın hâkim olması, terörün insanlığın gündeminden çıkması için en büyük mesajlar bayramlarda gizlidir.

İbrahimî bir sadakatin ve İsmailî bir teslimiyetin yaşayan en güzel örneği olan Kurban Bayramı, bir yakınlaşma imkânı olarak Rahman’ın kullarına en güzel lütfudur. Bizi bu lütfa eriştiren Rabbimize hamd ediyoruz. Hac ibadetiyle birlikte düşünüldüğünde, Kurban Bayramı, hakikate yönelme, karşılıksız sevme, bağlanma, duayla yaşama, yardımlaşma, paylaşma ve fedakârlık günüdür.

Şahsi, yerel ve evrensel ölçekte yaşanan bütün sıkıntılara rağmen bayram, hayatı umutsuz, bezgin, yılgın yaşamamak, varlığı canlı, ümitli kılmaktır; kötülüğe yenilmemek, iyiliğe dayanmak, iyilikle ve iyilerle direnmek; dostluğu, sevgiyi, hoşgörüyü bereketlendirmektir.

Hüznün, acının, yoksunluğun, yoksulluğun ve adaletsizliğin kol gezdiği dünyamızda, Kurban, muhtaçların, ezilenlerin, vatansızların, garip ve yalnızların tebessümüdür. Bayram, her şeyden evvel iman eksenli olarak hayatımızın, benliğimizin ve ilişkilerimizin muhasebesini yaparak, hayatın ve varlığın aşkın, coşkun yanını görmek, yakınlaşmak, kucaklaşmak; her yerde iyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dostluğu yaşanılır kılarak yaygınlaştırmaktır.

Paylaştıkça çoğalacak zenginliğimizi, en yakınımızdan başlayarak bütün ümmete hatta insanlık coğrafyasına yaymalıyız. Bugün ekonomiden sosyal hayata kadar çeşitli sıkıntılarla sınanan insanlığın bayram iklimine ihtiyacı vardır.

Bugün, yeni bir ruhla, bizi yenileyecek bir ruhla idrak ettiğimiz Kurban coşkusunu; kardeşliği, barışı, sevgiyi, içimizden dışımıza güçlü atılım ve açılımla yaymanın, evrenselleştirmenin; mutlak iyiliğe dayanmanın, inancın canlandırıcı ruhunu, iklimini yaşamanın ve bunun gücünü göstermenin vaktidir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığı köleleştiren zalim düzeni ve sahiplerini, zenginliği tekelleştirerek insanlığı fakirleştiren kapitalist müstekbirleri, emeği sömüren, alın terinin hakkını vermeyen menfaatperestleri hayatımızdan çıkaracağımız günlerin özlemi ve tüm mazlumların cesaretle birliklerini bereketlendirecekleri günleri getirmesi umuduyla Kurban Bayramımızın ümmet ve millet olarak kenetlenmemizi sağlamasını temenni ediyor; insanlık için esenliğe, İslam âlemi için bereketli bir birliğe vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yasim Koz’un mesajı şöyle:

İslâm âlemi olarak bize ümmet olduğumuzu hatırlatan bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye’mizden ve dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca Müslüman şu anda kutsal topraklarda Hac ibadetlerini yerine getiriyorlar. Cenab-ı Allah hepsinin Hac ibadetlerini mebrur eylesin ve ailelerine sağ salim dönmelerini nasip etsin.

Kurban bilindiği gibi yakınlık demektir. Keseceğimiz kurbanlar vesilesiyle Allah’a yakınlaşmayı umuyoruz. Cenab-ı Allah keseceğimiz kurbanlarla bizi kendisine yakınlaştırdığı gibi bütün Müslümanları da birbirine yakınlaştırsın ve Ümmet olma şuurumuzu artırsın.

Başta Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm ülkemizin ve İslâm âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu bayramın kardeşliğimize, ülkemizin birlik ve dirliğine nihayetinde İslâm Birliği’ne vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Atilla Zorlu Mesajında; “Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 

Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bu vesileyle Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız.

Bir nevi Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, herkese sağlık ve huzur getirmesini dilerim” dedi.

Yeniden Refah Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanlığı Kurban Bayramı Mesajı:” Milletçe bir kez daha Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz. Bu günlerde, tüm insanlığın refah içinde yaşaması gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına varıyoruz.

Milletimizin her bir ferdi bu mutlu günleri aileleri ile birlikte neşe içerisinde geçirebilmeli, ihtiyaçlarını alın terinin karşılığı ile rahatça karşılayabilmeli ve bayramı bayram gibi yaşayabilmelidir.

Yeniden Refah Parti’miz özlenen bu günlerin bir an önce gerçekleşmesi için daima yapılan her doğru işin yanında olacaktır. Eksik gördüklerimizi tamamlamak ve yanlış yapılanların doğrusunu göstermek üzere sürekli çalışma halindedir.

Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye yerine Yaşanabilir Bir Türkiye’yi kurma azmiyle aralıksız çalışmaya devam edeceğiz.

Çünkü;

Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim’in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe’de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat’ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.

Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah’ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.

Kurban, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:

“Allah’a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır…” (Hac, 37)

Milletimizin, İslâm coğrafyasının dört bir yanında mağdur ve mazlum olan kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm ümmetin Kurban Bayramı’nı kutluyor, insanlığın izzetine yaraşır bayramlarda buluşmak, bayramları hep birlikte refah içinde yaşamak duasıyla tüm hemşerilerimize saygılar sunuyorum.

Kurban bayramı ikinci günü parti binamızda saat 12.00 da bayramlaşma için tüm halkımızı bekliyoruz” denildi.

Mehmet Sarı mesajında;
" Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, mübarek Kurban Bayramını idrak etmenin sevinç ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurban bayramı, kurban ibadetinin yerine getirilmesinin yanında bizlere teslimiyeti, fedakârlığı, paylaşmayı, yaklaşmayı ve yakınlaşmayı öğretir. Kurban ibadeti, bizi yaratan, yaşatan ve türlü nimetlerle donatan Rabbimizin buyruklarına kayıtsız, şartsız ve gönülden teslim olmayı öğütler. Kurban Bayramı: Hz.İbrahim’in Allah’a sadakatinin ve ahde vefasının Hz.İsmail’in yüce Allah’ın emrine teslimiyetinin anılıp derhatır edildiği iman ve ihlâs bilincinin tazelendiği takva ve ibadet günleridir. İslamiyetin en önemli ibadetlerinden olan Hac ibadeti ve kurban ibadetinin aynı günlerde eda edilmesi müminler için ayrı bir huzur ve mutluluk vesilesidir. Hac ibadeti birliğin ve vahdetin en açık delillerinden birtanesidir. Hac mevsiminde milyonlarca Müslüman birliğin sembolü olan Kabe'nin etrafında aynı iman ve aynı şuurla tavaf etmesi ve müminlerin adeta tek vücutmuş gibi Arafatta vakfeye durması kesret içinde vahdetin delillerindendir.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramını en kalbî duygularımla kutlar; bu bayramın ülkemizin, İslam Âleminin ve bütün insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”dedi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tüm İslam âleminin bayramını tebrik eden Boynukalın, “Kurban Bayramı’nın başta ülkemize olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öncelikle bu önemli ve anlamlı günlerin Karaman’ımız, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Rabbimizden temenni ediyorum” dedi.