AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selam Oğuzhan Eser:

“Her şartta doğru, tarafsız, gerçek haber peşinde koşarak bizleri aydınlatan haberdar eden, siz kıymetli basın mensubu arkadaşlarımın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarınızda ailelerinizle birlikte mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rekötür Prof. Dr. Namık Ak:

"Gazetecilerimiz insanlık tarihiyle yaşıt, zaman ve mekan olarak uzakta olan konularda toplumların bilinçlenmesi, haberdar edilmesi ve geliştirilmesi için gece gündüz demeden zor şartlarda uğraş vererek toplumsal sorunları dile getirmektedirler. Gazetecilerimiz, tarafsız, doğru ve güvenilir haberciliği kendilerine ilke edinerek kuşkusuz takdire şayan bir mesleği icra etmektedirler.

Her gün binlerce metne imza atarak kamuoyunu doğru ve yansız bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenen, millet için yazan, emek veren tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu:

"Özgür tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında gelmektedir. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak, kamuoyuna yaptıkları doğru haberlerle birlikte toplumun haber alma özgürlüğü yolunda büyük ve önemli görevler üstlenmektedirler.

Şeffaf, katılımcı ve demokratik bir toplumu yaşatan, en önemli unsurların başında gelen tarafsız basının varlığı, yaşadığımız toplumun da ortak kazanımı olarak dikkat çekmektedir. Her türlü olumsuzluklara rağmen gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kamuyu yönetenler ile yönetilenlerin arasında köprü görevi gören, Karaman'ımızın kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan kesintisiz iletişimi sağlayan basın yayın organları, dürüst ve özverili gazeteciler sayesinde ayakta kalmakta ve toplumun güvenine layık olmaktadırlar.
Dünyanın her köşesinde olduğu gibi ülkemizde ve Karaman'ımızda da kamuoyunu aydınlatmak amacıyla ter döken basın çalışanları, hepimizin gözü, kulağı ve sesi olma görevini en zor koşullar altında bile başarıyla yerine getirmektedirler.
Bu vesileyle, yoğun mesai ve fedakarlıklarla mesleğini en iyi şekilde yerine getiren başta Karaman'da ki yerel gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının
21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlar; Ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, Görevi başında olanlara Sağlıklı ömürler dilerim.”