Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu:

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Milletimizin istiklali için canını feda eden M.KEMAL ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan:

“İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran önemli şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu, bayrak ve Vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Millet olarak, ilerleme yolunda azmettiğimiz birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkân olarak görülmelidir.

Bu marş, bizim şan ve şerefle dolu geçmişimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı seve seve verdiğimiz Milli ve manevi değerlerimizi ifade eder. Hür ve istiklal sahibi olduğumuzu, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurgulayan İstiklal Marşı’nın insanın içini titreten her mısrası, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı ve bundan sonra da nasıl sahip çıkacağımızı anlatır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 101. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yüce Türk milletine İstiklal Marşımızı armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdiler.