AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan:

“Bütün İslam âleminin ve hemşerilerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberlerin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'dir. Toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedefleyen; çatışma yerine, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngören Peygamber Efendimiz'i (S.A.V) sevmek ve onu örnek almak; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak; davranışlarımızı onun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek önemlidir. Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve hemşerilerimizin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan:

“Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zamanlardır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlar; maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ederiz."

Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Ahmet Taşkıran:

“Alemlere rahmet olarak inen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğum yıldönümü bizlere, onu daha iyi anlayabilmenin, ona layık ümmet olabilmenin gayreti içerisinde olmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.

Dünyanın içinde bulunduğu maddi ve manevi çöküntüler, ülkemizde yaşanan çeşitli sıkıntılar gösteriyor ki o kutlu Nebi’nin, göstermiş olduğu yola, sıkı sıkıya sarılmamız gerekmektedir. Biz Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanlığı olarak sevgili Karamanlı hemşerilerimize Erbakan hocamızın da dediği gibi aynen şu sözleri nakletmek isteriz; ’Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hâkim kılmak için çalışmalıyız. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak O’nun rehberliği ile mümkün olacaktır.’

Salat ve Selam o kutlu Nebi’ye, şerefli ailesine ve güzel ashabına olsun.”

İYİ Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Aydın Ünlüsoy:

"Dinimizde var olan sınırsız güzelliklerin yaşandığı mübarek gecelerden biri olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (s.a.v) dünyaya geldiği mübarek gecedir.
Bu mübarek gecede onun örnek hayatının tüm yönlerini hatırlayarak, Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan bu mübarek gecenin bütün zenginliklerinden faydalanmalı, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Karamanlı hemşehrilerimin ve Tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni kutlar, sağlık, huzur ve mutluluklar diler, saygılarımı sunarım.”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker:

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in varlık âlemini şereflendirmesinin yıldönümünde bir Mevlid kandiline daha ulaşmanın huzur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Aziz Milletimizin, Karamanlı hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla ile tebrik ediyorum.

Ümmeti olma bahtiyarlığına erdiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğumu insanlık tarihinin en şerefli ve önemli olaylarından biridir. İki cihan güneşi Hz. Muhammed (S.A.V)’in, dünyamızı şereflendirmesi ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, O’nun Mekke’de yaktığı tevhit meşalesi ile karanlıklar aydınlığa, kin ve nefret ise şefkat ve merhamete dönüşmüştür.

Hz. Muhammed (S.A.V) yaratılmışların en hayırlısı idi, herkesin kendisine çok güvendiği “Muhammed-ül Emîn”di. O, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, doğruluğu ile adaletiyle ve merhametiyle bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyet, örnek bir insandı. O’nun öğüt ve telkinlerine her devir ve dönemde büyük ihtiyaç duyulmuştur. O insanlığı bir ve tek olan Âlemlerin Rabbi Yüce Allah (C.C)’a inanmaya ve yalnızca O’na kul olmaya, doğruluğa, adalete ve güzel ahlaka davet etmiş ve O’nun bu yüce daveti; zulme adalet, cehalete bilgi, vicdansızlığa merhamet, düşmanlıklara karşı barış ve kardeşlik olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz Milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid kandilini en içten dileklerimle tebrik eder, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, Aziz Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak:

“Mübarek Mevlid Gecesi’nin tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın mesajı şu şekilde; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin 1450’inci sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bu mübarek geceler; Yüce Yaratanımıza yakarış ve yönelişin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin aldatıcı arzularından uzaklaşmanın imkanlarını sunan mübarek gecelerdir. Bizi bu mübarek gecelere ulaştırdığı için Yüce Allah’a hamd ediyor, Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed'e (SAV) salâtu selam ediyorum. Mübarek Mevlid Gecesi’nin tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum”

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olan ve insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu mübarek gecenin tüm insanlığa barış, huzur ve rahmet getirmesini temenni ederek Mevlid Kandilini kutluyor, yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.