KTSO BAŞKANLARI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Başkanlar mesajlarında: “Gönüllere huzur veren 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın manevi iklimini yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. Yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı Ramazan ayı, aynı zamanda millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat ayıdır.

İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış, huzur getirmesini temenni ediyoruz. Toplumsal ve insani dayanışmanın en üst düzeye çıktığı mübarek Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun” ifadelerine yer verdiler.

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Ramazan Ayı nedeniyle yayınladığı mesajında:

“Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizin neredeyse herkes tarafından kabul edildiği bir dönemde mübarek Ramazan Ayını karşılamaktayız. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaflarımızın, dar gelirlilerin, krizi en acı şekilde hissedenlerin hem salgınla hem de bu krizle; durumları her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Bu durumun içinden çıkmak için iktidarın çözüm mekanizmaları da maalesef yetersiz kalmaktadır. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; Milletimizi, içinde bulunduğu bu buhrandan kurtarmak için gerçek manada bir çalışma yapın, esnafı kendi derdiyle baş başa bırakmayın, dar gelirlilere destek olun, her kesimin sorunlarını yerinde dinleyin ve çareler üretin. Ayrıca, Ramazan ayını fırsat bilerek gıda fiyatlarında kurnazlık yapanları da buradan uyarıyor ve hükümetinde bu konuda özel önlem almasını bekliyoruz.

İyilik, kardeşlik ve özellikle yardımlaşma duygularının çok yoğun yaşandığı; Mübarek Ramazan-ı Şerife kavuşmanın sevincini bir kez daha yaşıyoruz. Bu, mübarek ay vesilesi ile tüm Türk ve Müslüman âleminin yapacakları ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah'tan dilerim.

Tüm Karamanlı hemşehrilerimin Mübarek Ramazan-ı Şerifini kutlar, huzur ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞEYH ŞAMİL MAHALLESİ MUHTARI HÜSEYİN ÖZDAL

Şeyh Şamil Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özdal, Ramazan Ayı nedeniyle yayınladığı mesajında:

“11 ayın sultanı Ramazan ayını bir kere daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir aydır. Ramazan ayı Müslümanların Allah’ı idrak ettikleri, kendilerine rızık olarak verilen şeyleri paylaştıkları bir aydır. Bu mübarek ay, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da ön plana çıkarmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayının ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ,huzur ve sağlık getirmesini temenni ederken, huzur ve kardeşlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan Ramazan Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluk ve huzuru içerisindeyiz. Her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, hoşgörü, paylaşma ve yardımlaşmanın arttığı bu ayda kendi iç dünyamıza dönerek nefsimizi terbiye etmeliyiz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan Ayı aynı zamanda, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği özel ve müstesna bir zaman dilimidir. Hayır, hasenat ve ibadetlerin ziyadesiyle karşılık bulduğu bu ayda iftar vaktinde edilecek duaların Allah tarafından geri çevrilmeyeceğini ve kabul edileceğini Peygamber Efendimiz (S.A.V) bizlere müjdelemiştir.

İnsanlık olarak Covid-19 salgını sebebiyle zor zamanlar geçirdiğimiz bugünler ve Ramazan-ı Şerif’in bereketli iklimi, tefekkür ve muhasebe etmemiz için önemli bir imkân ve fırsattır.

Sahurlarımız, iftarlarımız, teravihlerimiz, mukabelelerimiz ve dahi Ramazan’ı anlamlı ve unutulmaz kılan birçok eşsiz güzellik bu yıl da mahzun bir şekilde yaşanacak. Fakat bizler Rabbimizin İnşirâh Sûresi’nde vadettiği her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair İlahi müjdesine sığınıyoruz. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, umut ve ufuk merkezi Kur’an-ı Kerim’i ve insanlığa her daim ümit aşılayan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’i rehber edinerek bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu vesileyle, insanlığın bir an önce söz konusu musibetten kurtulmasını diliyor, Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne selamet ve huzur getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.

AK Parti il Başkanı Çağlayan Mübarek Ramazan Ayı'nın Karaman’ımıza, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket, huzur ve sağlık getirmesini temenni ederken, huzur ve kardeşlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

MHP KARAMAN İL BAŞKANI MAHMUT ÜNÜVAR

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın doruğa çıkması temennisinde bulunan Başkan Ünüvar, ‘’Bu mübarek ayın Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.

Bereket ve af edilme ayı olan Ramazan’a kavuşmanın sevinci içinde olduklarını belirten Başkan Ünüvar mesajında;

‘’İftar sofralarını neşe ile doldurduğumuz, teravihlerde saf tuttuğumuz ve coşkuyla bir araya geldiğimiz yıllara nazaran bu Ramazan’ı buruk yaşayacağız. Korona virüs tedbirleri kapsamında aynı heyecan ve coşkuyu aile fertlerimizle yaşayacağız. Dualarda buluşup, gönüllerde bir araya geleceğiz. Tedbirlere uyarak geçireceğimiz bu Ramazan ayının, kucaklaşmadan ve bir araya gelmeden uzak son Ramazan ayı olmasını diliyorum.

Böylesi anlamlı dönemleri, eski güzelliği ve coşkusu ile noksansız yaşacağımız günlerin hepimiz hasretini çekiyoruz. O halde bu mübarek günler hürmetine salgının son bulması ve insanlığın üzerindeki musibetlerin kaybolması için dua edelim. Tedbirler nedeniyle bir araya gelemeyişimiz, bizlere yardımlaşmayı ve muhtaçlara el uzatmayı unutturmasın. İftar soframızı değilse de, iftar aşımızı paylaşalım. Öksüzün, yetimin yüzüne tebessüm olalım.

Kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara atıp Ramazan-ı Şerif’in manevi şuuruna tam anlamıyla erişelim. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran Ramazan Ayı’nı bu duygu ve düşüncelerle geçirip, Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaşalım. Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin ve edilen duaların Cenab-ı Allah’ın dergâhında kabul olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ramazan ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ramazan’ın bolluk, bereket ve sağlık getirip hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Kalaycı, Karaman halkının Ramazan ayını kutlayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerife bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, içinde bulunduğumuz bu zor dönemi bir an önce atlatmayı temenni ediyor, Ramazan ayının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, sağlık, mutluluk ve afiyet içerisinde bir Ramazan ayı geçirmelerini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI AV. MURAT ÖZTÜRK

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Öztürk, Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında: “Bolluk ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan ayının hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle ülkemiz için sağlık ve huzur getirmesini temenni ederim. Bu mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygumuzun daha da artarak devam etmesini Yüce Mevladan niyaz ederim.

Ramazan ayı gibi, bin aydan daha hayırlı bu günlere kavuşturan Allah’a şükreder, nice mübarek ramazan aylarına hep birlikte kavuşmayı temenni ederim” dedi.