KARAMAN SMMMO BAŞKANI MURAT ŞİMŞEK:

Hoşgörü, bereket, affetme ve sabır ayı olan Ramazan ayının ardından, Ramazan Bayram’ını idrak ediyoruz. Karşılıklı saygı ve sevgiyi yücelten bayramlar, dargınlık ve kırgınlıkların bir yana bırakılarak güzelliklerin paylaşıldığı, sevgi ve saygının arttığı, insanların birbirlerine yakınlaştığı bir ortama vesile olmasını temmenni ediyorum.

Ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan pandemi nedeniyle bu bayram coşkusunu sevdiklerimize sarılarak değil, evlerimizde yakınlarımızdan uzakta yaşayacağız.

Sıkıntı ve sorunların yoğun olduğu bu günlerde kutladığımız bayramımızın, sevginin, saygının yinelendiği, gelecek umutlarının yeşerdiği günlerimizin habercisi olmasını arzu ediyoruz.

Salgının bir an önce son bulmasını, normal hayatımıza dönerek sevdiklerimizle bir araya gelmemizi temenni ediyor, Ramazan Bayramının ulusumuza, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

AK PARTİ KADIN KOLLARI İL BAŞKANI FATMA COŞTU:

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü, Bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere Ramazanı Şerif’in en güzel armağanıdır.

Koronavirüs salgını nedeniyle birkaç bayramdır sevdiklerimizle yan yana olamasak da gönüllerimiz arasında kurulmuş̧ sağlam köprülerin bu geçici ayrılıkları teskin edeceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramlarını canı gönülden tebrik ediyor,

Ramazan Bayramının; Kudüs'te, Doğu Türkistan'da ve tüm mazlum beldelerde yaşanan zulümlerin bitmesine, özellikle son günlerde zalim ve katil İsrail’in Müslümanlara karşı saldırılarının son bulmasına, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasına, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna, barışa, kardeşliğe ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN:

"İsrail’in ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistin’deki kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur.”

"Malum salgın sebebiyle bu Ramazan, daha öncekilerde olduğu gibi, sevdiklerimizle, dostlarımızla iftar sofralarında birlikte olamadık. O yüzden biraz buruk ve hüzünlü geçti bu güzel günler. Şimdi yeryüzünün her köşesinde oruçla ve ibadetleriyle Rabbine yönelen herkes için bayram vakti, yeniden kucaklaşacağımız, hasret gidereceğimiz günler yakındır. Evde olmamız, bayramı yaşamamıza engel değil. Hep birlikte bu bayramı evlerimize sığdıralım. Daha nice güzel bayramları neşeyle, sevinçle, coşkuyla, yan yana kutlayacağız. Yeter ki sağlıklı kalalım. Mübarek Ramazan Bayramı'nın sıkıntılarımızdan kurtuluşa vesile olmasını, gönüllerimize ferahlık, ülkemize güzellikler getirmesini, yeryüzündeki tüm mazlumlar için güzel günlerin başlangıcı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Başta Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere Ülkemin ve İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, bu mübarek günlerin insanlığa huzur, sağlık ve mutlululk getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

KARAMAN TSO:

Rahmet ve mağfiret ayı olan bir Ramazan-ı Şerif'i daha geride bırakmanın ve mübarek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bayramlarda sevgi, saygı, birlik ve kardeşlik duygularını hep birlikte tadarız. Bayramlar bizim için barıştır, dayanışmadır, birliktir ve kardeşçe kucaklaşmadır.

Her ne kadar tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 salgını sebebi ile ülkemizde uygulanan tam kapanma yasağından ötürü bu Ramazan Bayramını sevdiklerimizden ayrı geçirecek olsak da, kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek hep birlikte geride bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımızla kutlar, barış, sevgi, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde nice bayramlara kavuşmanızı temenni eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

CHP İL BAŞKANI MUSTAFA CEM KAĞNICI:

Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir, Ramazan Bayramı da bu mübarek ayın ödülüdür. Ramazan Bayramı sevdiklerimizle birlikte olduğumuz, buluştuğumuz manevi duygularımızın coşkusunu yaşadığımız önemli bir bayramdır. Bu yıl Ramazan Bayramımızı tam kapanma ile geçireceğiz. Ümit ediyoruz ki bayram sonrası ülkemizde vaka sayıları istenen düzeye iner ve gerekli bütün önlemler alınarak yeni normalleşme sürecine geçebiliriz. Aksi halde milletimizin, esnafımızın ve işçilerimizin dayanacak gücü kalmamıştır.

Bu zor günlerde paylaşmak güzeldir. “Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan ve gönül kırmayanlar için Allah katında mükâfatlar vardır.(Bakara suresi (2), 262)” İslam bizlere "Bir elin verdiğini öbür elin duymasın." diyerek bir Müslümanın hayır ve hasenatta nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair en güzel örneklemeyi yapıyor. Covid-19 virüsü sebebiyle zor geçen günlerde bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak imkanlar doğrultusunda vatandaşlarımız ile paylaştık, bir nebze destek olmaya çalıştık.

Bu seneki Ramazan bayramı farklı yaşanacak, her geçen yıl “nerede o eski bayramlar” dediğimiz son yıllarda, bu sene gerçekten de eski bayramlarımızı arayacağız. Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına Covid-19 virüsü sebebiyle bayramlarımızı buruk şekilde, sevdiklerimizden uzak olarak kutlamaktayız. Hepimiz evimizde olacağız bu bayram. Ancak sevdiklerimize farklı iletişim yolları ile ulaşarak bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Geleneklerimizi yaşatmaya çalışacağız. Bu şekilde yaşadığımız son bayram olması en büyük temennimiz. Tüm Karamanlı hemşerilerime de bu zor günleri birlikte aşabilmemiz adına bayram boyunca tam kapanma kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Umut ediyorum ki daha güzel günlerde, bayramlarda yine hep birlikte olacağız, unutmayalım ki her şey birlikte güzel. O güzel günlere, yine birlikte coşkuyu, sevinci, hüznü ve umudu paylaştığımız günlere kavuşmak dileklerimle tüm İslam aleminin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU:

Zor günlerden geçtiğimiz, ekonomik krizin neredeyse her kesimi etkilediği, umutsuzluğun arttığı, salgının tüm dünyayı sardığı bir süreçte Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah Ramazan Bayramı; içinde bulunduğumuz bu zor günlerinde son bulmasına bir vesile olur. Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve dünyanın diğer yerlerinde zulüm gören Müslümanları; görmezden gelen, sözde medeni olduğunu iddia eden ülkeleri ve bu zulme sessiz kalan herkesi de kınıyorum. Bu zulümlerinde bir an önce son bulmasını yüce Allah'tan diliyorum.
Tüm Karamanlı hemşehrilerimin, İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlar; eş, dost ve akrabalarımızla beraber olabileceğimiz daha nice bayramlara da bir an önce kavuşma temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.