İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, Ayrancı İl Genel Meclisi Üyeleri Abdullah Toker ve Hasan Sarı, Karaman Sulama Birliği Müdürü Mustafa Kılınçvur ve Ayrancı Sulama Birliği Müdürü Uğur Atak ile birlikte 30-40 gündür Ayrancı Barajının taşması nedeniyle su taşkınlığından zarar gören Ambar ve Kale köylerinde ziyaretlerde bulunarak, su taşkını nedeniyle meydana gelen sorunlar ve yapılması gerekenler ile ilgili Köylüler ve Muhtarlar ile görüştü.

Su taşkınından en fazla zarar gören köylerden biri olan Ambar Köyü Muhtarı İsa Mavi ve köy halkı ile Köy Kahvehanesinde bir araya gelen Başkan Kapar, Meclis Üyeleri ve Sulama Birliği Müdürleri köylüler ile karşılıklı görüşerek meydana gelen zarar ve mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili istişarelerde bulundular.

Muhtar ve Köylülerin sorunlarını yetkililere aktararak konu ile ilgili mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirttiler.

Ambar köyünden sonra bir diğer zarar gören köyümüz olan Kale köyünde Muhtar ve vatandaşlar ile Köy Konağında bir araya gelen Başkan Kapar, Meclis Üyeleri ve Sulama Birliği Müdürleri Kale Köyünde de köylülerimizin su taşkını nedeni ile yaşadıkları sıkıntıları birebir görüşerek, çözüm noktasında yapılması gerekenleri yetkililere ilettiler.

 Kale Köyü ziyaretinde su baskınında evi ve ahırı ciddi şekilde zarar gören Abdullah Cansu’yu da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kapar, Meclis Üyeleri ve Sulama Birliği Müdürleri yapılan görüşmelerin ardından köy ziyaretlerini sonlandırdılar.