Bu gün Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı ziyaret etme fırsatını buldum. Yanında başkan yardımcıları da olduğu halde bizi misafir etti.

Sağ olsun bana ve değerli gazeteci yazar dostum Hasan Özünal ve Bekir Küçüktür’de eşlik etti.

Savaş Başkan karşıladı bizi içeri girdiğimizde kucağını açmış gencecik bir adam, gözleri doğuştan sürmeli gülen yüzüyle kucakladı bizi. Hal hatır sordu maske ve mesafemizi korumak birinci önceliğimiz oldu.

Hasan dostum yol yordam bilen adam üstelikte gazeteci belediyeciliği bilen adam yani, tek tek sordu başkana yeni projelerini.

Hal hatırdan sonra projelerini dile getirdi. Üstelik te görsel olarak. Çayımızı yudumlarken samimi ve içten bir anlatımla hem de.

O zamana kadar ben ne anlardım projeden yoldan plandan, öyle güzel anlattı ki bir okula yeni başlayan öğrenci gibi dinledim. Her bir proje Karaman’ımıza ne getirir ne götürür diye düşünmeden edemedim. Doğrusu hepsi olumlu ve yapıcı.

 Karaman’ın gelecekte nasıl güzel bir yer olacağını. Belki de ilk defa birinci ağızdan başkanın kendisinden dinlemek güzel geldi bana. Gencecik bir insanla gurur duydum.

Küçük büyük her kesimin yararlanacağı gezi mesire yerleri, oyun alanları, yeni spor tesisleri,  yem yeşil alanları, yeni yol projelerini, yedi bin metrekare kayıkla bile gezilebilecek alanlar vs.

Hangi birini sayayım size Karaman halkının her bir ferdine hitap eden refah düzeyi yüksek bir Karaman çizdi başkan. Yani geleceğin Karaman’ını çizdi. Her kelimesinde Karaman’ı yaşıyordu sanki.

Benim ağzım laf bilmez ama kalemim yol yordam bilir, izlenimlerimi bende kaleme anlattım. Oda size,

Her bir sorumuza açık yüreklilikle cevap verdi genç başkan Savaş Kalaycı.

Benim için ve çoğu Karaman halkı için bulunmaz bir nimet, o parti bu parti demeden hizmet için seçilmiş içimizden biri. Şu krize rağmen yaptıkları ve yapacakları Karaman’ımıza büyük bir nimet.

Ha bu arada yeni çıkan ‘Sakın Üzülme’ adlı kitabımı taktim ettim kendisine. Güzel Karaman’ımızın tanıtımıma bir nebzede olsa katkımdan dolayı teşekkür etti sağ olsun.

İzlenimimi sizinle paylaştım Karaman’ımız emin ellerde içiniz rahat olsun.

İyi varsın savaşan adam.  Savaş Kalaycı.