Dört yıl öncesinde çalışmalarına başlayan Ahşap Oyma Sanatçısı Mehmet Pamuk el emeği göz nuru eserlerini görkemli bir sergi ile taçlandırıyor.

Ahşap oyma sanatıyla tanışma hikâyesini anlatan Ahşap Oyma Sanatçısı Mehmet Pamuk, “2014 yılında kamu personeli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanıp Bursa iline tayin oldum. Bursa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde UNESCO tarafından tükenmeye yüz tutmuş el sanatının canlandırılması yönünde desteklenen ahşap oyma kıl testere alanında Devlet Sanatçısı Erdoğan Şeker hocamla tanıştım ve hayatımın seyri tamamen değişti” dedi.

Kıl testere ahşap oyma sanatına gönül verdim ve dört yıl boyunca Erdoğan Şeker hocamdan, yakma ve oyma sanatçısı Kıyasettin Aydoğan hocamdan dersler aldım diyerek açıklamalarına devam eden Pamuk, “Bu sanatla ilgili bu işin duayenlerinden fikirler aldım. Ahşap oyma işinde nadir uygulanan kişisel portre çalışmasını geliştirerek ahşap oymaya tatbik etmeye başladım. Dört yılsonunda Karaman il Milli Eğitim Müdürlüğüne tayin oldum ve Karaman’da bu sanatı devam ettirdim. 25-30 Nisan 2019 tarihleri arasında kişisel olarak ahşap oyma ve kıl testere sanatınla ilgili ilk sergimi açmak üzere girişimlerde bulunarak olumlu tepkiler ve geri dönüşler aldım. Yarın ki gerçekleştireceğimiz açılışımıza tüm hemşerilerimizi ve sanatseverleri bekliyorum” diye konuştu.

Ahşap oyma sanatının her biri el emeği olan birbirinden güzel örneklerinin sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi 25 Nisan Perşembe günü saat 10:00'da İsmetpaşa Caddesi Eski Hükümet Konağında (Taş Bina) açılacak. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı ve buram buram tarih kokan sergi 30 Nisan 2019 tarihine kadar gezilebilecek.