Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleşecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi’nin beşinci ayağı, bugün Samsun’da yapıldı.

Bulvar AVM önünde başlayan proje yüzlerce çocuk ve ailelerin katılımıyla renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Programa Samsun Vali Yardımcısı Sayın Faruk Necmi Kurt, İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Atakum İlçe Müdürü Murat Öztürk, İlkadım İlçe Müdürü Murat Turan, İlkadım Fazıl Kadı Gençlik Merkezi Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz ve Okul Sporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Derneği’nin düzenlediği, çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan, aynı zamanda modern dönemin çocuklarının içinde bulunduğu bunalımlara karşı da bir çözüm oluşturmayı amaçlayan, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri Projesi’nin beşinci ayağı Samsun’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında çocuklar ile birlikte protokol üyeleri de geleneksel çocuk oyunları oynadı.

Derneklerinin ilk projesi olduğunu belirten İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, “Projemizdeki çocuk oyunları etkinlikleri Manisa, Elazığ, Niğde ve Kahramanmaraş’tan sonra Samsun ayağı ayrı bir önem taşımaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatma şerefiyle onurlandırılan Samsun’da gerçekleştirdiğimiz bu proje çocuk ve gençler için en etkili cazibe merkezlerinden biri olan ‘oyun’ olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı da amaçlamaktadır. Bu bağlamda Samsun Valiliği’nin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Atakum İlçe Müdürlüğü’nün ve bu hazırlıkların yapılmasında emeği geçen il temsilcimiz Saadettin Ekinci’ye sonsuz desteğe teşekkür ediyorum” dedi.

Betonarme yapılar içerisinde çocukların mahsur kaldığının altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Güven Özyurt, “Tarihin kültürel değerlerini, iletişim çağının getirdiği bağımlılık yok ediyor. Betonarme yapı içerisinde çocuklar ve gençler adeta duygu, düşünce ve oyunlardan mahrum kalıyor. Böyle bir projeye destek olduğu için Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların adından çocuklar ve protokol üyeleri halat çekme yarışı, penaltı ve basket atışı yaptı. Ardından yöresel oyunlar oynandı. İlginç görüntülerin yaşandığı şenlikte, çocukların oyunlarına büyükler de katıldı. Anne ve babalarıyla sek sek, ip atlama gibi oyunlar oynayan minik çocuklar, neşeli dakikalar yaşadı. Şenlikte, işitme engelli çocuklar da protokol üyeleriyle çeşitli oyunlar oynadı.