Cumhuriyet Halk Partisinde il yöneticiliği yapmakta iken, yerel seçimler için görevinden istifa ederek belediye meclis üyeliği aday adayı olan Paşa Evcen, Karaman Gündem Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Evcen, “Doğup büyüdüğüm Karaman’da halkımın yaşadığı sıkıntıları biliyorum.” diyerek şunları ifade etti;

“Bu sorunların çözümlerine katkıda bulunmak, insanların yaşam seviyesini yükseltmek, Karaman’ı daha güzel bir şehir haline getirmek, partimizin Gençlik Kollarından yetişen biri olarak, gençlerin sorunlarına çözüm ve sosyal hayatlarının daha da yaşanabilir bir hale gelmesi için bende varım diyerek meclis üyeliğine aday adayı oldum. Biz gençler olarak “Kentlere Hazırız.”

Belediye Meclisi; belediyenin bir karar organı olup, belediyenin stratejik plan ile yatırım ve çalışma programlarını, belediye faaliyetlerini görüşmek ve kabul etmek, belediyenin imar planlarını görüşmek ve onaylamak gibi çok önemli bir görevi vardır.

2019 yerel seçimlerinde Karaman Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilmem durumumda mesleğim olan mimarlığımı belediyenin halkımıza hizmet aşamasında en iyi hizmet verilmesi için kullanacağım. Karaman’ımızı daha güzel bir şehir haline getirebilmek tek gayemizdir. Bundan da daha önemli bir şey olamaz.”

PAŞA EVCEN Kimdir?
1990 Karaman doğumlu olan Paşa Evcen, ilk, orta ve lise eğitimini Karaman’da tamamladıktan sonra; 2007 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde başladığı Mimarlık eğitimini 2012 yılında tamamladı. 2012-2014 yılları arası özel bir şirkette tam zamanlı olarak proje ve şantiye mimarlığı yaptı.

2014 yılından beri kurucusu olduğu Evcen Yapı Mimarlık Bürosu bünyesinde halen aktif olarak mimarlık yapmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisinde ilk olarak Gençlik Kollarında göreve başladı. Merkez İlçe Gençlik Kolları Yöneticiliği, Gençlik Kolları İl Yöneticiliği, Ana kademe Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve İl Yöneticiliği görevlerinde bulunan Paşa Evcen aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği ve Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Üyesidir.