Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Tematik Kamplar Projesi kapsamında yürüttüğü ve 18 - 29 yaş aralığındaki genç çiftçileri, eğitim amaçlı bir araya getirdiği Meyvecilik Kampı Karaman'da "Elma Yetiştiriciliği" teması ile başladı.
 
Karaman'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Elma Yetiştiriciliği Meyvecilik Kampı 5 gün boyunca devam edecek.
 
Kampa katılacak olan gençler Başkan Çalışkan'ı ziyaret ederken ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürdü Hayati Kısacık ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Şabettin Gezen de yer aldı.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'da düzenlenen bu organizasyonun faydalı olacağını ifade etti.  Başkan Çalışkan konuşmasına; " Bu ve buna benzer projeler sayesinde, gençlerimizin üreten bir kimliğe bürüneceklerini düşünüyorum. Ülkemiz tarım alanında büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyel içerisinde Konya ve Karaman bölgesi verimli tarım arazileri bakımından son derece elverişli. Gençlerimiz ortak aklın hakim olduğu bir anlayış içerisinde üretim alanında birlik ve beraberliğe sağladığı zaman, şehrimiz ve ülkemiz adına güzel gelişmelerin yaşanacağı kanaatindeyim.
 
Ülke olarak üreten ve düşünen gençlere ihtiyacımız var. Bu anlamda bir araya gelen tüm genç arkadaşları kutluyor, düzenlenen bu kampın ülkemiz ve milletimiz adına verimli olmasını temenni ediyorum" dedi.