İhracat Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Genç Girişimci Online Networkü Projesi kapsamında genç girişimcilere yönelik gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı Uzmanı Gökçen Türk tarafından ihracatta hedef pazar tespiti ve ihracata yönelik devlet desteklerinin neler olduğu anlatıldı.

Genç Girişimcilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları ve bunların temsilcilerinin katıldığı toplantıda ise katılımcılara; İhracata nasıl başlanır? Potansiyel müşteri nasıl bulunur? Ticaret Müşavirlerine/Ataşelerine nasıl ulaşılır? İhracatta sağlanan devlet destekleri nelerdir? gibi sorularla bilgilendirici ve faydalı linkler üzerinden yönlendirici bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonunda Ticaret Bakanlığına ve katılımcılara teşekkürlerini ileten Ticaret İl Müdürü Adem Özcan ise, bu toplantının ilimizde bulunan genç girişimcilerin ihracata yönlendirilmesi noktasında faydalı bir eğitim olduğunu belirterek yine bu eğitimin ilimiz ihracatının artırılması hedefine de katkı sağlayacağını belirtti.