Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü son sınıf öğrencileri, hemşerimiz Doç. Dr. Bilgehan Gülcan yönlendirmesiyle Karaman Kültür ve Turizm değerlerini yerinde incelediler.

Rehber adayları bilgi ve deneyimlerini artırmak adına 12-13- Mayıs tarihlerinde Merkez Çeşmeli Kilise, Madenşehri, Üçkuyu, Değle, Manazan Mağraları ve Taşkale Tahıl Ambarlarını yerinde gezerek, incelemelerde bulundular. Uzman arkeolog eğitimci Ünsal Özırmak ve Akademisyen Zehra Bulut refakatinde gezdikleri yerlerle ilgili bilgiler alan, 1 akademisyen 25 öğrenciden oluşan ve ilk defa ilimizi ziyaret eden kafile, gezdikleri kültür varlıkları karşısında hayran kaldılar.

1 gece Yeşildere Alabalık tesislerinde kalan kafile, hem kültürel varlıklarımızın hem de Karaman’ın doğal güzelliklerinden çok etkilendiler.

Akademisyen Zehra Bulut Turizm varlıklarının tanıtılması, öğrencilerin bilgi ve deneyimlerinin artırılması noktasında turu düzenlediklerini kaydederken, bu tanıtımda katkısı olan, KTSO (Karaman Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı M.Gökhan Alkan’a, Avukat Ramazan Eryiğit’e, Rıza Duru’ya ve en iyi şekilde tanıtımda bulunan Ünsal Özırmak’a teşekkür etti.

Gezdikleri yerlerle ilgili bolca fotoğraflar çekip not alan kafile, Mersin- Mut ilçesinde ki Alahan Manastırı gezisi sonrası ilimizden ayrıldı.