Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Gençlik Programı KA347 Politika Reformuna Destek- Gençlik Diyaloğu Programı Kapsamında Karaman İl Emniyet Müdürlüğünce 2020/R3 Başvuru döneminde başvurulan “Gençler Bizim Geleceğimizdir” isimli proje kabul edildi.

Projenin tanıtımı için Polisevi’nde düzenlenen basın toplantısına Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, emniyet ve basın mensupları katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Doğan Yeni, toplantıda proje hakkında sunum yaptı.

Projenin amacının gençlerin karar alıcı kişilerle buluşarak kendi fikirlerini özgürce ifade etmeleri ve gençlere yönelik politikalara destek niteliğinde görüşlerini ortaya koyarak proje sonunda proje sonuç belgesi oluşturulacağını ifade eden Yeni konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığındaki proje kapsamında 30 genç ile birlikte 3 toplantı yapılması planlanmaktadır. 1. Toplantı Karaman’daki gençlere yönelik spor aktiviteleri, gençlerin spor aktivitelerine katılımını artırıcı öneriler, 2. toplantı Karaman’daki gençlerin Kültürel değerleri tanımaları, 3. toplantı Bilimsel aktiviteler konulu olacak ve Zirve ise Ankara ilinde yapılacaktır. 1.toplantıda yapılması planlanan faaliyetler, 5 ilçemizden görevli TDP personellerince tespit edilen 18-22 yaş aralığında 20 öğrenci refakate alınarak Karaman Polis evinde 20 Nisan 2021- 22 Nisan 2021 tarihlerinde arabuluculuk eğitimi alacaklardır. Ayrıca buz kırma faaliyetleri, teşkilat personeliyle spor aktiviteleri ve Karaman gezisi bulunmaktadır. 2.toplantıda yapılması planlanan faaliyetler, Gençlerin spor aktivitelerine katılımını artırıcı öneriler kısmında gençlerin spor faaliyetlerine katılım oranları bu aktivitelere katılım aşamasında duydukları isteklilik, spor faaliyetlerine yönlendirmeye yönelik alternatif çözüm yolları öneriler ve tavsiyeler yer almaktadır. 3.toplantıda yapılması planlanan faaliyetler, Fikir alışverişleri kısmında ise toplantı kapsamında erişilen sonuçların değerlendirilmesine yönelik fikir alışverişi yer almaktadır. Ayrıca bu faaliyetlerin daha çok dezavantajlı gençlere erişilmesi adına orta ve uzun dönemde yapılabilecek etkinlikler görüşülecektir. Zirve: toplantısında ise, Proje kapsamında 30 genç Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan zirveye katılarak politika üretme süreçlerine dahil olacaklardır. Programa kurumların üst yöneticileri ve akademisyenlerin katılması planlanmaktadır. Sonuca bağlanan fikirler raporlanarak zirve için materyal oluşturulacaktır”

Toplantı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.