Gençlerin karar alıcı kişilerle buluşarak kendi fikirlerini özgürce ifade etmeleri ve gençlere yönelik politikalara destek niteliğinde görüşlerini ortaya koyması amaçlanan projede öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları amacıyla toplantı düzenlendi.

Karaman Polisevi'nde düzenlenen toplantıda Karaman'ın Ayrancı, Ermenek ve Kazımkarabekir ilçelerinden projeye katılan 18-20 yaş grubundaki toplamda 30 öğrenci, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Doğan Yeni ve polis memurlarıyla tanıştılar. Burada proje hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Gençlerle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde çalışan görevliler bir süre sohbet ederek onlarla tanıştılar.

İKİNCİ ÇALIŞTAY YAPILDI

Çalıştayla ilgili Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: "Projeye katılım sağlayan öğrenciler bugün Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde ağırlanarak Kültürel aktivitelerine katılım arttırıcı önerler ile ilgili hazırlanan sunuma katılacaklar. KMÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sulhattin Yaşar, Dr. Öğretim Üyesi Yakup Yaşar ve Dr. M. Onurhan Gücüş gençlerle bir araya gelerek kültürel aktiviteleriyle ilgili olarak bilgilendirici sunum yapıldı. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığındaki proje kapsamında 30 genç ile birlikte 3 toplantı yapılması planlanmaktadır. 1. Toplantı Karaman'daki gençlere yönelik spor aktiviteleri ile ilgili gençlerin spor aktivitelerine katılımını artırıcı öneriler alınmış, fikirleri değerlendirilmiştir. 2. toplantı Karaman'daki gençlerin Kültürel değerleri tanımaları KMÜ Çalıtay Salonunda toplanılmıştır. 3. toplantı Bilimsel aktiviteler konulu olacak ve ileriki tarihte yapılacaktır. Zirve ise Ankara ilinde yapılacaktır. 2. toplantıda yapılması planlanan faaliyetler, 5 ilçemizde görevli TDP personeli tarafından tespit edilen 18-22 yaş aralığında 20 öğrenci refakate alınarak Karaman Polisevi’nde 5 Haziran 2021- 9 Haziran 2021 tarihlerinde 2.toplantıda yapılması planlanan faaliyetler, gençlerin Kültürel aktivitelerine katılımını artırıcı öneriler, gençlerin kültürel faaliyetlerine katılım oranları bu aktivitelere katılım aşamasında duydukları isteklilik, kültürel faaliyetlerine yönlendirmeye yönelik alternatif çözüm yolları, öneriler ve tavsiyeler yer almaktadır. Ayrıca bu faaliyetlerin daha çok dezavantajlı gençlere erişilmesi adına orta ve uzun dönemde yapılabilecek etkinlikler görüşülecektir.

Zirve toplantısında ise, Proje kapsamında 30 genç Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan zirveye katılarak politika üretme süreçlerine dahil olacaklardır. Programa kurumların üst yöneticileri ve akademisyenlerin katılması planlanmaktadır. Sonuca bağlanan fikirler raporlanarak zirve için materyal oluşturulacaktır” denildi.