Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2019 yılını “Gönüllülük Yılı" olarak ilan etmesinin ardından Karaman Gençlik Merkezi üyesi binlerce gönüllü genç spor, kültür-turizm, çevre, afet ve acil durum, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler alanlarında gerçekleştirdikleri etkinliklerle gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Bu yılda tüm ülkede kutlanan 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, Karaman’da da Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençlerin düzenlendikleri 9 farklı gönüllülük hareketi ile kutlandı.

Sosyal mesafe kurallarının da korunduğu etkinliklerde Karaman Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler ilk olarak ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklar için kolları sıvadı. Düzenledikleri kampanyalarla ihtiyaç sahibi aileler için gıda paketleri hazırlayan gönüllü gençler, daha önceden belirledikleri ailelere hazırladıkları gıda paketlerini teslim etti. Daha sonra ‘Mutluluğa Bir Oyuncakta Sen Ver’ kampanyası ile çocuklar için oyuncak toplayan gençler, oyuncakları asıl sahipleri çocuklara teslim ederek, mutluluklarına ortak oldular.

Havaların soğuması ile birlikte sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanları da unutmayan genç gönüllüler, atık malzemelerden hazırladıkları kuş ve kedi yemliklerini çevre parklara yerleştirdiler. Ardından yabani hayvanlar için saman balyaları hazırlayan gençler, Karadağ’da ki toplanma noktalarına balyaları bıraktılar.

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü etkinlikleri kapsamında gönüllü gençlerle birlikte gönüllere dokunmaya çalıştıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlerimizin gönüllülük faaliyetlerine katılımlarını arttırmak amacıyla yürüttüğümüz projelerimize gençlerimizden gelen katılım talepleri onların hayırseverlik duygularının ne kadar güçlü olduğunun en büyük göstergesidir. Bu yılda düzenlediğimiz gönüllülük hareketine katılan yüzlerce gencimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız, gençlerimizin hayallerine ortak olmak ve yapılan güzel işlerde bu güzel kardeşlerimizle birlikte aynı yolda yürümek. Gençlerimizden kim bir gönül inşa etmek ister ve hayırlı bir işe el uzatmak isterse bizlerde değerli gençlerimize el uzatmaktan asla kaçınmayacağız” dedi.