Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Yaz Gençlik Kampı' başvuruları 24 Mayıs’ta başladı. Başvurular 3 Haziran'da sona erecek.
Kamplara katılan gençleri ulaşım, beslenme ve konaklama masraflarının tamamı bakanlık tarafından karşılanıyor. Gençlik kamplarına katılacak gençlerin ikamet ettikleri yerlerden alınıp kampa katılmaları ile tekrar ikametgâhlarına dönüşleri sürecinde ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm kampçılar ve kamp liderlerinin seyahat ve sağlık sigortaları da yapılıyor.
8 yeşil (doğa) ve 8 mavi (deniz) olmak üzere toplam 16 kamp programında oluşan Gençlik Kampları tanıtımı kapsamında Karaman Gençlik Merkezi liderleri tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna afişler asılarak öğrencilere gerekli bilgiler aktarıldı. Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Enver Yazıbaşı’da afişlerin asılmasına yardımcı olarak tanıtımlarda gençlik liderlerine yardımcı oldu.

KAMP PROGRAMLARI
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Kampları yerleri ise gençler yeşil (doğa) kampları kapsamında Bolu Aladağ, Kastamonu Yolkonak, Trabzon Düzköy, Osmaniye Aslantaş, Antalya Duacı, Kırşehir Kaman, Manisa Kırkağaç, Çanakkale Ecdada Saygı (çadır) kamplarında bir araya gelecek. Mavi (deniz) kampları ise İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Mersin Silifke DSİ, Mersin Silifke 23 Nisan, Mersin Silifke Ekonomi, Mersin Silifke İçişleri, Samsun 19 Mayıs, Hatay İskenderun Uluçınar’da düzenlenecek. Ücretsiz olan bu kamplara katılmak isteyen gençler http://kampbasvuru.gsb.gov.tr/basvuru.aspx adresinden başvuru yapabilecek.