Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Türk, Karaman’a gelerek gün boyunca tapu ve kadastro çalışanlarını ziyaret etti. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde tapu ve kadastro çalışanlarıyla sohbet eden Türk, sendika çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Tapu ve kadastro çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Türk, daha sonrasında New Karaman Otel’de düzenlenen programa katıldı.

Burada tapu, kadastro çalışanları ve aileleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Türk, sendika olarak yaptıkları çalışmaların detaylarını açıkladı. Toplu sözleşmede tapu ve kadastro çalışanlarının kazanımlarından bahseden Türk, kados tazminatı, döner sermayeden pay gibi birçok konuya değindi.

Düzenlenen akşam yemeğinde bir konuşma yapan Türk, 2021 yılında yapılan toplu sözleşmede tapu ve kadastro çalışanlarının kazanımlarının gayet güzel olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların bir başlangıç olduğunu vurgulayan Türk; “4 ila 5 yıl öncesine kadar sadece çıplak maaşlarımız varken fazla mesaimiz bile yokken hamdolsun bugün ayda 50 saat olmak üzere yılda 400 saat, koruyucu giyim yardımı denen bir yardımı hiçbirimiz bilmezken bu sene üçüncü yıl olacak inşallah 2023 yılında da alacağız. Bu seneki fiyatımız 7 bin 500 lira bundan sonra her yer, bütün tapu kadastro çalışanları ve tüm hizmet çalışanlarımız her yıl kendi kıyafetleri ve çoluğunun çocuğunun kıyafetlerini bugün ki parayla yaklaşık 7 bin lira, seneye belki daha fazla olacak, düğünlerde, bayramlarda kıyafetlerinizi artık sendikanın kazanımı olacak. Diğer hizmet kollarına baktığımız zaman en çok milletin hayıflandığı en çok gıptayla baktığı bir maaşa yakın bir ücret. Bunun yanında yine ilk defa aldığımız tüm kurumlarda döner sermayeden ay sadece sağlıkta varken biz onu bu sene Maliye Bakanlığı bürokratlarının değimiyle deldik. İlk defa bu sene Ocak ayında başlamak üzere döner sermayeden pay alacağız aylık 235 lira civarında. Yine ilk defa kados tazminatı biliyorsunuz yine tapu ve kadastro çalışanları alacak. Değerli arkadaşlar toplu sözleşmede alınan hiçbir şeyi küçümsemeyin. Özellikle başlangıç aşmasının bir kuruşta olsa bir lira aldıktan sonra katlanarak gidiyor. Yine bu sene bunlara ilaveten tapu ve kadastro çalışanlarını bu dört tane kalemde fazla mesai, koruyucu giyim, döner sermayeden pay, kados tazminatı alt alta koyduğunuz zaman yaklaşık bin 500 lira civarında diğer kurumlardaki memurlara göre artı bir avantajımız var. Bunlar aynı zamanda bir sonraki toplu sözleşmeye kadar her 6 ayda bir memur kat sayısına göre bağlı olduğu için bunlarda artarak gidecek. Mesela biz tüm sendikalı memurların aldığı toplu sözleşmede aldığımız 400 TL şuanda 497 TL, toplu sözleşmenin üzerinden 6 ay bile geçmedi. Temmuz’da değişecek tekrar yılbaşında değişecek. Sizler daha çoğuna layıksınız. İnşallah bundan sonra hep beraber olacağız yeni yönetimimizde yine sizleri temsil eden arkadaşlarımız olacak. Ben kendi katkılarımda her türlü derdiniz oluğunda başkanımız aracılığıyla veya bizzat beni arayarak özel veya genel sorunlarınıza elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım” dedi.

Düzenlenen toplantıya Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, Memur-Sen Karaman Şube Başkanı Cavit Bardak, Bayındır Memur-Sen Konya Şube Başkanı Aykut Demirel, Kadastro Müdürü Ali Kibar, Tapu Müdürü Ruhi Koç ve üyeler katıldı.