Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO) ile Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent/Selçuk TTO tarafından yürütülen proje kapsamında verilen eğitim beş gün boyunca devam etti.

Girişim Merkezi ortağı Taner Baltacı tarafından girişimci adaylarına yönelik gerçekleştirilen eğitim programının ilk gününde işletmelerde pazarlama ve satış kavramları anlatılarak ürün-pazar uyumu üzerine uygulamalar yapıldı.

Eğitimlerin ikinci ve üçüncü gününde İş Modeli Kanvası’nın oluşturulmasına yönelik detay başlıklar ele alınarak adayların iş fikirlerini test edebilecekleri kanvas iş modellerini ortaya çıkaracak uygulamalara yer verildi.

Eğitimlerin dördüncü gününde girişimci adaylarına iş fikirlerinin verimli üretimini nasıl gerçekleştirmeleri gerektiği ile ilgili anlatımlarda bulunularak ölçek ekonomisine ulaşma metodları ve iş modellerinin kurgusu aktarıldı.

Son gün ise girişimci adaylara, iş fikirlerinin hayata geçmesi için gerekli olan finansman ihtiyacını nasıl tespit edecekleri anlatıldı ve işin başarılı olabilmesi için gerekli olan karar, plan ve hedeflerin önemine değinildi.

Eğitim programı girişimci adaylarının sorularının yanıtlanması ve plaket takdimi ile sona erdi.