T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi ile Konya Teknokent/Selçuk TTO’nun öncülüğünde Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde olmak üzere KOP Bölgesindeki 4 ilde yürütülecek olan “KOP’TA GİRİŞİM” programı kapsamında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde toplantı düzenlendi.

KTSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Uzmanları ve üyeler katıldı.

Konya Teknokent – SELÇUK TTO Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı H. Ufuk Korkmaz ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Taner Baltacı tarafından Konya Teknokent – SELÇUK TTO faaliyetleri ve KOP’TA Girişim Programı sunumu ile programa ait detaylar aktarıldı.

Programın amacı, hedef kitlesi, başvuru koşulları ve edinilecek kazanımlarla ilgili bilgi veren Uzman Ufuk Korkmaz toplantıya katılan üyelerin sorularını yanıtladı.

Proje ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanınması, girişimcilik ekosistemini güçlendirerek yatırımcılarla buluşturulması ve uluslararası pazarlarda yer almalarına imkan tanınmasının amaçlandığını belirten Korkmaz, “Özellikle,  yüksek teknoloji gerektiren iş fikrine sahip girişimci ve girişimci adaylarının proje fikirlerini Fikri Mülkiyet Hakları çerçevesinde korunma altına alınmasını sağlamak, ardından hali hazırda korunan bu fikirleri ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak ve ticarileştirilmesini sağlamak için koçluk hizmeti verilecek olup, potansiyel yatırımcılara da ‘Melek Yatırımcılık’, ‘Stratejik Yatırımcılık’ ve ‘Finansal Yatırımcılık’ konularında eğitimler verilecektir. Böylece; Girişimci Yatırım Fonları ve Melek Yatırım Fonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalar oluşturularak, Bölgesel Melek Yatırım Ağının altyapısının oluşturulması sağlanacaktır” ifadeleri kullandı.

“KOP’TA GİRİŞİM” NEDİR?

KOP Bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlayan önemli bir proje. Girişimcilik ön eğitim kampını başarı ile tamamlayan 10 girişimci, bir taraftan iş fikrini melek yatırımcılara sunma imkânı elde ederken, bir taraftan da toplamda 70 bin TL tutarındaki nakdi ödüllerin sahibi olacaklar.

KOP Bölgesinde yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde uygulanacak KOP’ta Girişim Programı ile teknolojik ve sosyal alanlarda projesi olan veya hali hazırda geliştirilmiş ürün ya da fikri bulunan yeni girişimcilerin, projelerini hayata geçirebilmek için ihtiyaç duydukları melek yatırımcılara ulaşabilmeleri adına; iş rehberi katkısıyla geliştirme, iş planı hazırlama, ticarileştirme ve yatırımcı ile buluşma konularında destekler sağlanacak.

Programın uygulanacağı illerde, en az 20 en fazla 50 girişimcinin katılabileceği ön eğitim kamplarında; Kişisel Gelişim, Girişimcilik, İş Planı ve Başvurusu gibi teknik eğitimlerin yanı sıra, potansiyel yatırımcılara yönelik Melek, Stratejik ve Finansal konularında eğitimler verilecek. Başarılı bulunan 5 girişimciye toplamda 70 bin TL’yi bulan nakti ödülün dağıtılacağı programın sonunda; KOP Bölgesini kapsayacak şekilde Girişimci Yatırım Fonları ve Melek yatırım Fonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalar ile Bölgesel Melek Yatırım Ağı altyapısının oluşturulması sağlanacak.

“KOP’TA GİRİŞİM” projesi Haziran 2019’da ödül töreni ile sona erecek.