Göktepe YBO idarecileri, 2021-2022 eğitim öğretim yılının bahar ayında öğrencilerde ekonomik bilincin oluşması ve üretime katkı sağlamaları amacıyla çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında okulun idarecileri, öğretmenleri, çalışan personelleri ve öğrencileri, okul arazisine nohut ekiminde bulunmuşlardı. Hasadı yapılan nohuttan memnun kalan okul sakinleri, yeni bir üretim için heyecanlandı.  

2022-2023 eğitim öğretim yılında da üretim yapma kararı alan Göktepe YBO, buğday ekim mevsiminin gelmesiyle birlikte kolları sıvadı. Okul çalışanları, ekim için gerekli malzemeleri de Göktepe kasabası sakinlerinin yardımıyla temin etti. Temin edilen malzemelerle birlikte 15 dekarlık alana 300 kilogramlık buğday ekimi gerçekleştirildi.

Ekimin başında bulunan Göktepe YBO idarecisi yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Biz öğrencilerimizin başarısını nasıl arttıracağımızın yanında onlara ekonomik bilinç kazandırmak onları üretime dahil etmek için geçen yıl nohut ekmiştik. İyi bir hasat dönemi geçirdik. Bu yıl da buğday ekimiyle kaldığımız yerden devam ediyoruz. İnşallah yaz döneminde öğrenci başarısıyla beraber 3 ton buğday hasadı da bekliyoruz. Yaptığımız işlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan’a, Göktepe kasabası sakinlerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”