Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen “Gökyüzü Şenliği” 28 Mayıs Salı günü saat 20.00'de “Evrenin Var Oluşu ve Gelişimi Semineri” ile başlayacak. 

Karaman Belediyesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda yapılacak olan seminerin ardından saat: 21.00’de gözlem şenliği başlayacak. Türkçe Parkı’nda gerçekleşecek olan şenlikle, öğrenci ve vatandaşlarımız gökyüzünde ki gezegenlerin ahengini daha yakından görecek.

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi’nin Karaman’a kazandırıldığı günden itibaren giderek büyüdüğünü ve modern ekipmanları bünyesine katarak geliştiğini belirten Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar; “Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun talimatlarıyla, Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi olarak bundan bir yıl önce Karaman’da büyük bir eksikliği gidermiş olduk. Deneme ve bilim merkezimizde öğrencilerimiz okullarda aldığı derslerin yanı sıra merkezimize gelerek teorik olarak gördükleri ders konularını burada uygulamalı olarak deneyimli öğretmenlerimizle görme fırsatı buluyorlar. Deneme ve bilim merkezimizde bulunan ekipmanların yanı sıra yeni aldığımız yüksek donanımlı teleskop ve kameralı mikroskobu öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tüm halkımızı Salı günü gerçekleştireceğimiz “Gökyüzü Şenliği” etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

Programın ardından belediye tarafından gözlem şenliğe katılan vatandaşlarımıza çeşitli ikramlar sunulacak.