BERA Holding şirketlerinden Golda Gıda AŞ, uzun denetimler sonrasında aldığı, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’ (YSS) ile uluslararası rekabette avantaj sağlayarak hızlı ve zamanında teslimat konusunda hem yeteneklerini daha da geliştirmiş olacak hem de ihracatta bir adım öne çıkacak.

YSS sertifikasını almak için uzun bir hazırlık dönemi ve ciddi bir denetim süreci geçirdiklerini belirten Golda Gıda AŞ Genel Müdürü Fatih Doğan, “Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan denetimde, siparişten tedariğe, bilgi güvenliğinden tesislerimizin fiziki güvenliğine, mali kayıtlarımızın tutulması ve saklanmasından insan kaynakları uygulamalarımıza, üretim sürecimizden iç denetim yöntemlerimize kadar yayılan detaylı bir denetimden geçtik. Tüm bunların sonucunda Ticaret Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasını almaya hak kazandık. Bu önemli belgeyi almış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. YSS sertifikası ithalat ve ihracat işlemlerimizde bize hız kazandıracak. Golda Gıda olarak bu sayede ürettiğimiz markalı ürünlerimiz uluslararası rekabette ciddi bir avantaja sahip olacaktır. Gümrük masraflarında % 25’lik bir tasarruf sağlanması beklenirken, gümrük teminatlarında da % 1, bazen de tam muafiyetler gerçekleşecektir. Sertifika ilaveten şirketimize prestij, saygınlık, itibar ve güven algısı da sağlamış olacaktır” dedi.

YSS sertifikasını Ticaret Bakanlığı Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez’in elinden alan Golda Gıda AŞ Genel Müdürü Fatih Doğan, “Türkiye’de bu belgeyi hak eden 86. Firmayız. Belgemizin hayırlı olmasını diliyor, Bölge Müdürümüz Sayın Havva Eksilmez ve Bakanlık temsilcilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

YSS sertifikası ülkelerin karşılıklı birbirlerini tanıma anlaşmaları ile ihracatçı firmalara uluslararası özel bir statü kazandırıyor. İhracatçı şirketlerin Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikasını alabilmeleri için öncelikle ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sahibi olmaları gerekiyor.