BERA Holding şirketlerinden gıda sektöründe faaliyetini sürdüren Golda Gıda A.Ş., kaliteden taviz vermeyerek ürettiği ürünlerini yaklaşık 80 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlarken, Ramazan ayında da olası talep artışlarına karşı gerekli hazırlıklarını yaparak tüm ürünleri tedarik zincirlerinde yerini aldı.

“GIDA TEDARİĞİNDE PROBLEM YOK!”

Tüm İslam Âleminin Ramazan ayını tebrik eden Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan, bereket ayında gıda tedariğinde ve Golda Gıda ürünlerinde herhangi bir problemin yaşanmadığına dikkat çekti.

Açıklamasında Golda’nın sektördeki yerine de değinen Doğan, “İki yıldır yaşanan pandemi ve devam eden iklimsel sorunlar, diğer taraftan geçtiğimiz Şubat ayında patlak veren Rusya - Ukrayna savaşından dolayı stratejik önemi günden güne artan gıda sektöründe firmamız kısa ve orta vadede yıllık yüzde 25 - 30 büyümeler sağlayarak önemli yerlere sahip olmayı hedeflemektedir. Sektörde kuraklık dolayısı ile hammadde temini ve lojistik sorunları aşıldığı takdirde sektördeki büyüme daha da volümlü olacaktır” dedi.

“KURULUŞUNDAN BUGÜNE 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM”

Golda Gıda A.Ş.’nin üretim ve kapasite rakamlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Doğan şu bilgileri verdi;

“Ana üretim tesislerimiz ve kapasitelerimiz, irmik yıllık 80 bin ton buğday kırım kapasitesine, makarna yıllık 62 bin ton, un yıllık 90 bin ton buğday kırım kapasitesine, bakliyat yıllık 24 bin ton ve bisküvi - gofret - marshmallow ise yıllık 12 bin ton üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca 1000 başlık büyükbaş hayvancılık tesisi faaliyete geçmiş, yıllık 500 buzağı ve 5.5 milyon litre süt üretimi kapasitesine sahiptir. Golda Gıda A.Ş. olarak kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 30 milyon dolar yatırım yapılmıştır.

‘Golda’ markası ile makarna, un, bakliyat çeşitleri ve bisküvi grubu olarak 2021 yılında geçmiş yıla göre makarnada yüzde 30 olmak üzere toplamda yüzde 35 büyüme sağlamıştır. İç piyasa ve ihracat alanlarında toplamda yıllık 14 milyon dolar ciroya yaklaşmıştır. 2020 ve 2021 yıllarında küresel salgın ile zorlu bir çalışma ortamı oluşmuş, bir yandan personelimizin sağlığı ile ilgili korumacı olmamız diğer yandan ise pandemi ile oluşan yoğun talebe cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışarak bu süreci doğru yönettiğimize inanıyoruz. Çalışmalarımızın sonucunda hedeflerimize yüzde 93 oranında ulaşarak yılı geride bıraktık.

“YÜZDE 35’İN ÜZERİNDE BİR BÜYÜME HEDEFLEDİK”

Golda Gıda A.Ş. ülkemizin artan gıda ihtiyacını karşılarken, 2022 yılı içerisinde artan talebin etkisiyle üretim kapasitemizi arttırmak adına 2.500.000 TL makine yatırım yapılmıştır. Makarna üretim tesisimize bir adet çok amaçlı paketleme makinası alınmıştır. Makarna sektöründe nitelikli pazar olan Japonya için “Bundle Spaghetti” üretim yatırımımızı 2021 yılında yaparak 2022 yılında üretime geçmeyi hedefledik. Bu yatırımlarımızla birlikte 2022 büyüme hedefimiz yüzde 35’in üzerinde olacaktır.

2022 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz Noodle (hazır makarna) ve kek üretim tesisi yatırım planlarımızı oluşturduk. Noodle makarna yatırımı ile tüketim alışkanlığı değişen Z kuşağına hitap ederek yeni bir pazar açmayı planlıyoruz.”